What To Expect When You're Expecting ~ Dikkat Bebek Var | 2012

Birkaç senedir, birçok ünlü ismi içinde barındıran filmler izliyorduk romantik komedi türünde. Valentine's Day, New Years Eve, Love Actually falan bu türe giren filmlerdi benim gözümde. İşte bu filmlerin bu seneki ayağı What To Expect When You're Expecting oldu. Jennifer Loper, Cameron Diaz, Chace Crawford gibi isimlerle çekilen kalabalık bir casta sahip, sevimli bir romantik komedi filmi olmuş. Adından da anlaşılacağı gibi, hamilelik, ebeveyn olmak ve bebekler üzerine yapılmış; tabiri caizse bir "kız filmi". Bu tarzı beğenen bu filmi de beğenir. Öyleyse filmi anlatmaya başlıyorum.

Anne baba olmaya hazırlanan 5 çiftin hikayesini anlatıyor film. Çiftlerden ilki Ünlülerle Dans programında yarışan Jules ve Evan'dır. İkili yarışmada dans ederken tanışıp sevgili olurlar ve yarışmayı kazandıkları gün de Jules'un kazandıkları kupaya çıkarmasıyla, hamile olduğunu öğrenirler. Diğer çift uzun süredir evli olan fakat bebek sahibi olamamış Wendy ile Gary de anne baba olacaklarını öğrenirler. Baba olacağını öğrenen Gary için kötü haberse, babasının genç eşinin de eşi gibi bebek beklediğidir. Ömrü boyunca rallici babası Ramsey'le yarış halinde olan Gary, bu yarışı da babasının ikizleri olacağını öğrenince kaybeder. Üçüncü çiftimiz de Gary'nin babası Ramsey ile 24 yaşındaki eşi Skyler olur böylece.


Sıradaki çift ise uzun süredir anne olmayı isteyen fakat anne olamayan Holly ile eşi Alex. Holly, Alex'i evlat edinmeye ikna eder fakat Alex baba olmaya hazır olup olmadığından emin değildir. Böylece babalar çetesine katılır ve her hafta sonu onlarla parkta yürüyüşe çıkar. Filmin en komik sahneleri şüphesiz ki parktaki sahnelerdi. Ve en acısını en sona bıraktım. Marco ile Rosie lise yıllarında birlikte okumuş fakat sonra hiç görüşmemiş iki gençtir. İkisi de geçimlerini araçlarda fastfood satarak sağlar. Bir gece sevgili olmaya karar verirler fakat daha ilk randevularına çıkmadan Rosie hamile kalır. Filmde ikisiyle ilgili verilen "bebeğiniz ilk randevunuzdan önce gelse ne yapardınız?" mottosu çok iyiydi. Bu arada Marco ve Rosie için acısını sona bıraktım dedim ya, spoiler vermiş gibi olmayayım ama hüzünlü bir hikayeleri olacak, uyarayım.


Anne olan, olmak isteyen, karar veren kişiler için çok iyi bir film. Özellikle doğum sahnelerinde ve bebeğin ilk kucağa alındığı anlarda bu gözler doldu. Herkes benim kadar etkilenip beğenmeyebilir. Sıradan bir romantik komedi olarak da görülebilir. Gel gelelim film bana bir şekilde dokundu ve beni etkiledi. 110 dakikanızı ayırıp ayırmayacağınızsa size kalmış. Benden yazması, sizden izlemesi. Fragman ve bilgilerle noktayı koyuyorum.
Imdb puanı: 5.4
Yapım:2012 - ABD
Tür: Dram, Komedi, Romantik
Yönetmen: Kirk Jones
Oyuncular: Cameron Diaz, Jennifer Lopez, Chace Crawford, Isla Fisher, Anna Kendrick, Elizabeth Banks, Mischa Barton, Dennis Quaid, Chris Rock, Brooklyn Decker, Ed Helms, Matthew Morrison, Joe Manganiello, Rodrigo Santoro, Wendi Mclendon-covey, Rebel Wilson, Scott Poythress, Eric Mendenhall, Rob Huebel, Sharon Morris, Amir Talai
Senaryo: Heather Hach, Shauna Cross
Senaryo (Kitap): Heidi Murkoff
Yapımcı: Mike Medavoy, Arnold Messer, Alan Nevins, Heidi Murkoff, David Thwaites

Konu: Henüz bir aylık evli olan Jules, TV fitness gurusu ve dans yıldızı Evan bir hamileliğin ünlü yıldızların hayatı için pek de kolay olmadığını anlamak üzeredir. Bebeklere bayılan yazar Wendy kendi vücudunu hormonlar ele geçirince, kendi annelik öğütlerinin o kadar da mantıklı olmadığını kabul etmek zorunda kalır... Bu arada Wendy'nin kocası, Gary, kendi rakibi süper-baba Skyler-ki çok daha genç bir yaşta ikiz babası olacaktır- gibi olmamak için bir iç savaş vermektedir. Fotografçı Holly ise bir evlat edinebilmek için dünyayı gezmeye hazırlanmaktadır ancak kocası Alex o kadar da emin değildir, panik olmuştur ve bu yüzden çareyi kendi yeni baba olmuş arkadaşlarında aramaktadır. Ve rakip yemek kamyonu şefleri Rosie ve Marco sürpriz bir soruyla karşı karşıya kalırlar: ilk çocuğunuz ilk randevunuzdan önce gelirse ne yaparsınız?


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yazın bakalım 😎