Organize İşler Sazan Sarmalı | 2019

Zordur. Devam filmi çekmek zordur. Bence çekilmemesi lazım her şey tadında güzel. Ama en sevdiğim sinemacılardan olan Selçuk Aydemir Düğün Dernek, Çalgı Çengi ikilemeleri yapınca devam filmleri ile ilgili daha fazla ahkam kesmeyi doğru bulmuyorum zira ağzımın suyu akarak seyrediyorum (zira nedir? ilk filme gönderme geldi ooo). Ailecek hatta epey geniş bir aile şeklinde (12 kişiydik) gidip izledik hafta içi Sazan Sarmalı'nı. Son söyleyeceğimi başta söyleyeyim de teferruatı içeriye bırakayım. Şimdi Organize İşler (ilk film) en iyi Türk Komedi Filmleri listesinde ilk üçü çok rahat zorlar gözümde. Eğer ilk filmin devamı gibi bakmadan, ilk filmle kıyaslamadan izleyebilirseniz, net güzel film. Hiç kıvırmaya gerek yok. Ha bu kadroyla daha iyi iş çıkardı diyene de saygı duyarım fakat her zaman daha iyisi olabilir. En iyisi biraz detaylandıralım hadi.
Sazan Sarmalı'nda Organize İşler'de tanıdığımız Asım Noyan'ın kızı Nazlı'nın evleneceği gün damadın dolandırılma hikayesini izliyoruz. Yani dolandırıcının kızını dolandırıyorlar. Nazlı babasına ilk filmden bildiğimiz üzere dolandırıcılık yaptığı için kızgın. Hatta ilk filmde eşi olan Başak Köklükaya ile de bu yüzden ayrılardı malum. Nazlı ve Asım görüşmüyorlar ama Bahadır (damat) dolandırılınca Nazlı babasına başvuruyor bu işi çözer misin şeklinde. Asım'ın ekibindekilerden Ziya da bir inşaatçıyı dolandırıyor bu adamlar da filmin mafyası Kıvanç Tatlıtuğ'un oynadığı Saruhan karakterine başvuruyor Ziya'dan paralarını alması için. İki hikaye birbirine paralel şekilde ilerliyor film boyunca. Filmde nefis detaylar var öncelikle. Bir kere şunu kabul etmemiz lazım, İstanbul'da çekilmiş yüzlerce film izlemişizdir hepimiz ama beğenelim yahut beğenmeyelim, İstanbul'u en güzel gören/gösteren göz Yılmaz Erdoğan'da var. Organize İşler de böyleydi. Tepeden, kıyıdan, denizden, havadan; gece yahut gündüz şehrin en nefis görüntülerini çekmiş. İzlemelere doyamadım ki hava ısınsın gideyim diye kendimi teskin ettim. 

Filmin oyunculuk açısından zirvesinde açık ara Kıvanç Tatlıtuğ var. Tolga Çevik yahut Cem Yılmaz'a komedi oynatmak kolay. Fakat Kıvanç... İçinden müthiş bir Adanalı mafya çıkarmış. Bu kadar yakışıklı bir adamdan böyle bir balta çıkarmak büyük iş. Saygıyla alkışlıyorum. İlk filmde Silvio'nun sevgilisini oynayan Ezgi Mola (karakterinin adı Berrak'mış, google öyle diyor) bu filmde karşımıza Lerzan olarak çıkıyor ve Asım'ın sevdiceği. Aynı karakter desem adı değişik, farklı karakter desem bir ara şöyle bir diyalog geçti işte abi diyordum ama 19 kilo verince abi deme falan demiş de sonradan sevgili olmuşlar falan diye... Gerçekten filme dair kafamda soru işareti bırakan tek nokta buydu hem de film boyunca! Değinmeden geçemeyeceğim bir diğer olay da Erdal Tosun'a gönderilen selamdı. Hani neredeyse ağlatacaktı ki komedi filmindeyiz düşünün! Allah gani gani rahmet eylesin büyük oyuncuydu. Zaten filmin sonunda da Erdal Tosun'un anısına diye mesajı eklemiş ve filmi armağan etmiş Yılmaz Erdoğan. Ahde vefa dediğimiz şey tam da bu sanıyorum. Film efsane mi? Değil. Ama şu şahne hatrına bile izlenir. Beklentiyi yükseltmeden izleyin. Seveceksiniz. Fragman ve bilgilerle noktayı koyar giderim. İyi seyirler!
Vizyon tarihi: 1 Şubat 2019
Süre: 2s 1dk
Yönetmen: Yılmaz Erdoğan
Oyuncular: Yılmaz Erdoğan, Kıvanç Tatlıtuğ, Ezgi Mola, Bensu Soral, Rıza Kocaoğlu, Okan Çabalar, Güven Kıraç, Ahmet Mümtaz Taylan, Ersin Korkut, Erdem Baş, Mahir İpek, Ekin Türkmen, Atakan Çelik ve Safa Sarı
Tür: Komedi, Aksiyon
Ülke: Türkiye
Konu: Organize İşler Sazan Sarmalı, Asım Noyan ve çetesinin maceralarını konu ediyor. İstanbul şehrinde organize işler tam gaz devam etmektedir. Asım Noyan, yıllardır söylediği yalanlar ve çevirdiği oyunlarla insanları dolandırmaktadır. Kimsenin yakalamayı başaramadığı Asım Noyan ve çetesi, bu kez de “sazan sarmalı” olarak adlandırdıkları bir üç kağıda bulaşır. Dolandırıcılar kralının biricik kızı Nazlı dolandırılınca, Asım Noyan ve ekibi hemen harekete geçer. Nazlı, her ne kadar babasını organize işlerden vazgeçirmeye çalışsa da, kendisini birden sazan sarmalının içerisinde bulur.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yazın bakalım 😎