Haftalık dizi yorumları | 1-2 Kasım

Geride bıraktığımız hafta normal şartlarda How I Met Your Mother'ın yeni bölümü yayınlanacaktı. Gel gelelim New York'ta yaşanan Sandy Kasırgası sebebiyle, dizinin yeni bölümünün bir haftalık gecikmeyle yayınlanacağı açıklandı. Bize yine her diziden geriye kalan The Big Bang Theory oldu. Ama ben Tbbt dışında bu haftaya bir de İngiliz mini dizisi sığdırdım. Dizinin adı Hit and Miss. Biraz ayrıntı biraz spoiler vereceğim. Ama asıl spoiler 2 Kasım'da yayınlanan Tbbt'nin 6x6. bölümüne dair olacak. Bir de bu yazıya ufaktan İşler Güçler'i de katmaya karar verdim. Bu haftayla başlıyorum. Hadi bakalım.

The Big Bang Theory; bu sezonun ilk 5 bölümüne sürekli efsane, müthiş, hiç bu kadar gülmemiştim diye yorumlar yaptım, yaptık. İşte 6. sezonun 6. bölümü bu ilk 5 bölümün bir nebze gerisinde kaldı demek çok da yanlış olmaz. Yada seviye çok yükseldiği için bana öyle geliyor bilemedim şimdi. Bölümde ön plana çıkan iki durum vardı. İlki Penny'nin üniversiteden tarih dersi alıyor olması, ikincisi de Sheldon'ın Stephen Hawking ile kelime oyunu oynamasıydı. Sheldon, Hawking'i yenmeye yaklaştığında Hawking'in sessiz kalması sebebiyle bilerek yenildi ve hem ekibin gülüşüne hem de Hawking'in şakalarına maruz kaldı. Penny'nin ders almasının sonucunda ise yine Leonard ile tartışma yaşadılar. 


İşler Güçler; Ahmet'in menajeri Melek bi çukurun içine düşmüştü hatırlarsınız sahneyi, bu hafta Melek'in öldüğü mevzusu açıldı ve o da Aşkın gibi diziden ayrılmış oldu. Melek'in bir nevi cenaze merasimi yapılırken, Sadi'nin söylediği "helva dediğin biyolojik silah; şeker, un ve yağı pişirip ölenin ardından yediriyorlar ki çabucak kavuşalım" repliği beni salı akşamından beri güldürüyor. Ayhan Taş'ın zaman zaman diziye konuk olduğu malumunuz. Ayhan konuk olduğu zamanlar Mahşer-i Cümbüş'e çakılan selamları çok seviyorum ben. Bu hafta dizinin yeni bölümü yine 22:15'te yayınlanacak. Galatasaray'ın maçı çarşamba akşamı.


Hit and Miss; son olarak yeni dizi. Hit and Miss'i sevgili arkadaşım Serkan önerdi. Kendisine teşekkürü bir kez daha borç bilirim. Hit and Miss, Shameless'in İngiliz yapımcıları tarafından hazırlanmış bir mini dizi. İlk sezonu çekilmiş ve sezon finali yapılmış. İlk sezon 6 bölümden ibaret ve bölümler 40-43 dakika kadar sürüyor. Dizide cinsiyet değiştirmiş bir kiralık katilimiz var, ismi Mia. Cinsiyet değiştirip kadın olmadan evvel sevgilisinden bir oğlu oluyor fakat oğlunun varlığından habersiz. Bu oğlanın annesi kanser olup ölünce, diğer 3 çocuğuyla birlikte velayetlerinin Mia'ya bırakılmasını vasiyet ediyor. Mia da, anne olması biyolojik olarak mümkün olmamasına rağmen gerçek bir aileye ihtiyaç duymuş yıllarca. İşi gereği de yalnız yaşamış falan. Başta çocuklarla sürtüşme yaşasalar da zamanla aile oluyorlar. Fakat Mia'yı yaptığı iş çocuklarla yaşadığı çiftlik evine kadar takip ediyor ve sezon finalinde Mia'yı başına dayanmış bir silahla bırakıyoruz. 


Çocuklara biraz değinmek gerekirse, en büyükleri, ablaları Riley... Civardan evli ve çocuklu bir adamla ilişkisi var ve hamile kalıyor. Nihayetinde çocuğu aldırmayınca da adamın kendisine saldırmasından sonra adamı öldürüyor. Levi, Riley'nin küçüğü çocukların abisi. Mia'nın patronu Eddie'nin yanında çalışarak erkek olabileceğini sanıyor. Fakat ergenin kendini ispat etme çabasından öteye gidemiyor tabii. 3. çocuk Ryan ki Mia'nın oğlu Ryan. Akıllı, sevimli, tam bir İngiliz tipli velet. Lenonie, annesinin ölümünü kabullenememiş bir çocuk. Çocukların en küçüğü ve bir kız. O kadar sevimli ki, Ryan ve ikisine üzülmekten diziyi izleyemedim doğru dürüst. 


Diziyle ilgili bir uyarım var, en sona sakladım. Dizinin müstehcenliği üst düzeyde. Transseksüellik üzerine kurulu olduğu için bunu bir hayli yansıtmak durumunda kalmışlar. Ameliyat öncesindeki bedenin ayrıntılarını görüyoruz izlerken. Hormon hapları aldığından sahip olduğu göğüsler ve ameliyat öncesinde olduğu için hala sahip olduğu uzvuyla, Mia bedeni ve ruhu arasındaki çekişmeyi yaşamakla kalmayıp bize de yaşatıyor. Özellikle veletlerin oyunculuklarını görmenizi önerir ve bu haftalık vedamı ederim. Diğer başladığım dizi de Person of Interest bu arada. Onu da yedireceğim buralara kısmet olursa.

6 yorum:

  1. İzlediğin için ben teşekkür ederim. Bu arada fırsatın olursa The Mentalist'e de başla. Serkan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mentalist aklımda da onun biraz daha vakti var :)

      Sil
  2. Sonunda bu diziyi keşfettiğine sevindim kaleme aldığım bir diziydi ingiliz dizilerini daha çok tutan biri olarak yapım gerçekten iyi..

    Mentalist için ayrı bir paragraf açıyorum izlemeye değer şimdiden 5.sezon 5.bölümde olduğunu belirteyim ve Red John davası için az bir ışık göründü bir 2-3 sezon daha devam edebilir bilemiyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hit and Miss beni biraz veletlerin dramıyla yakaladı sanırım. Geç de güç de olmadı. Tam vaktinde izlemeye başladım. İşte tek handikapı İngilizlerin dizi dediğin şeyi dizmeyip tadımlık olarak vermesi :)

      Sil
  3. dizi dizi dizmek yerine az ve öz yapımlar daha başarılı yapımlar getiriyor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gel gelelim 6 bölüm çekip birinci sezon bu kadar demek de bize, en azından "kalitesiz" bile olsa alıştığımız düzene gelmiyor bence.

      Sil

Yazın bakalım 😎