Gone Girl | Kayıp Kız ~ 2014

Bu senenin merak ettiğim son filmiydi ve pazar akşam üstünü izlemek için doğru zaman olarak seçip aldım önüme masamı ve bilgisayarımı. Gillian Flynn'ın aynı adlı kitabından uyarlanan film David Fincher tarafından çekilmiş. Fincher, fırlama herif, yine gerilerek izletti filmini bana. Özellikle filmde kullanılan müzikler diye düşündüm sürekli. Zira derler ki hikayenin kendisi kadar müziklerinde gerilmemize sebepmiş. "Bu kadarı da fazla" dediğim anlar arasından böyle bir film çıkarmış. Peki film neymiş, bize ne anlatmış? Başlıyorum!


Öncelikle Rosamund Pike... Müthiş bir karakter oyunculuğu ortaya koymuş. Spoiler içeren cümlelerden kaçınarak söyleyebilirim ki ağzım açık kaldı resmen! Şu bakışlara bak insanın kanını donduruyor. Öyle ki, Ben Affleck arka planda kalmış. Normalde "kadın zekası işte akıllı olun" diye feministlik yapıp öveceğim ana karakteri "böyle kadınlık yerin dibine girsin" diye eleştiriyorsam, evet ablacım sen doğru yerdesin. Filmde en sempati duyduğum karakter Nick karakterinin ikiz kardeşi olan Margo karakteri oldu. Canım Neil Patrick Harris ise Amy rolüne liseden beri aşık olan ruh hastasını canlandırıyor. Filmin başlarında önemsiz bir yan rol olarak görünse de filmin ikinci bölümünde kendisini gayet "aktif" şekilde göreceksiniz. Söz veriyorum. Bu spoiler sayılmaz. Oyuncunun filmde olduğunu söylüyorum sadece.

Bloga uzun zamandır film falan yazmayınca film yazmayı da unutmuşum var ya. Spoiler vermek istiyorum sürekli. Hani üniversiteye gidersiniz de ilkokuldaki kardeşinizin yaş problemini denklem kurmadan çözemezsiniz ya o moddayım şu an. Ne diyordum gel gitli filmleri seviyorsanız, Fincher favorilerinizden biriyse bu filmi deneyin. Film 149 dakika ama gerilmekten o 2.5 saatin nasıl geçtiğini anlamıyorsunuz bile. Film "hah bu sefer bitti" dediğiniz anda tekrar başlıyor ki bana 2 kez oldu. Günümüze eleştirel bir bakış olmuş film. Eşlerin birbirlerinden uzaklaşmaları, insanların tüm o "toplumsal birliktelik" hikayeleri, medyanın insanlar üzerindeki etkileri gibi konulara öyle net ve güzel dokundurmalar var ki şaşırtıyor. Filmin sanırım tek gıcık tarafı finali. İzleyenler anlayacaktır, hepimizin beklediği bi final vardı. O final olmadı herkes hayatına devam etti. İşte o anda hepimiz gerildiğimizle kaldık ya, yatacak yerin yok Fincher. Neyse bilgiler ve fragmanı da vereyim de bişeyler daha yumurtlamadan mevzuyu bitireyim. İzlememişler izlesin. İyi seyirler!
Vizyon Tarihi: 10 Ekim 2014
Yapımı : 2014 - ABD
Tür : Dram , Gerilim
Süre: 145 Dak.
Yönetmen : David Fincher
Oyuncular : Ben Affleck , Rosamund Pike , Boyd Holbrook , Missi Pyle , Neil Patrick Harris
Senaryo : Gillian Flynn
Yapımcı : Reese Witherspoon , Leslie Dixon
 
Konu : Nick Dunne (Ben Affleck), 5. evlilik yıldönümlerine kısa bir zaman kala eşi Amy'nin (Rosamund Pike) kaybolduğunu duyurur. Basın olaya büyük ilgi gösterir, polis seferber olur ancak kayıp kadın bulunamaz. Bu durum Nick'in üzerindeki baskıyı artırır, yalanları ve tutarsızlıkları göze batmaya başlar. Herkesin aklına tek bir ihtimal gelmektedir: Amy'i eşi Nick öldürmüş olabilir midir?



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yazın bakalım 😎