Newsroom | Final

İzlediğim diziler içinde en saygı duyduklarımdan birisiydi Newsroom. Bu haftaki final bölümüyle de ekrana ve bizlere veda etti. Gayet duygusal bir bölüm (birçok dizi finali böyledir diye tahmin ediyorum) olan finali ben henüz izledim. Böyle birkaç gün daha bekletmeyi düşünüyordum fakat bugün artık merak hissim ağır bastı ve işte karşınızda Newsroom'un finali. İzlemeyenler için yazının devamı ağır spoiler içerir, uyarayım. Başlık fotoğrafında da dendiği gibi "her hikayenin bir son söze ihtiyacı vardır". Başlıyorum!

Charlie'nin geçtiğimiz haftaki bölümde kalp krizi geçirmesi ve ölümünün ardından bu bölümün tamamı Charlie'nin cenaze töreni ekseninde geçti. Ekibin ilk tanışmaları ve karşılaşmalarıyla sürekli flashback yaparak geçmişe dönüldü. Mac ile Charlie'nin ilk karşılaşmaları, Charlie'nin Mac'e iş teklifini yapması çok güzeldi ama ben en çok Don ile Sloan'ın ilk tanışmalarını ve Sloan'ın Don'a doğru bir adım atacakken onu Maggie ile görmesini sevdim. O sahneden itibaren komple ağladığım doğrudur. Zaten dedim ya cenaze ekseninde dönen hikaye başka türlüsünü vaat etmiyordu.

Dizinin son bölümünün en güzel sürprizi ise şüphesiz Mac ve Will'in bebeklerinin olacağıydı. Ekipteki kızların daha Will söylemeden Mac'in hamileliğini anlayıp Martin'in anlamadığı sahne ise yalnız finalin değil tüm dizinin en sempatik sahnelerinden birisi olabilir.

Will'in, Charlie'nin torunlarına gösterdiği yakınlık ve büyük torunla şarkı söylemesi, Jim'in gelip ona katılması da çok duygusal sahneler arasında geliyordu. Ekibin en duygusalının, en babasının hep Charlie olduğu izlenimini verdi dizi bana ama Will'in de Charlie kadar baba olduğunu gördük bu bölümde.  


Dizi ilk başladığı dönemde benim için fark yaratan yan rolün Jim olacağını düşünmüştüm. Fakat Sloan değil Jim'i yada diğer yan rolleri, baş rolleri bile geride bıraktı. Benim en çok etkilendiğim favori karakterim oldu. Kendine güvenen ukala insanları bu kadar seviyor olmam muhtemelen onlardan çok etkilendiğim fakat içten içe de kıskandığım içindir. Dizi üzerinden karakter tahlillerine başlamadan konudan uzaklaşıyorum.

Don Kişot hikayesinin nereden geldiğini de öğrendik. Hep Will'in Don Kişot olmayı istediğini zannetmiştim fakat finalde gördük ki Don Kişot olan kişi Charlie'ymiş (ağlak gülücük)...

Ve son söz... Romantizm yada cinsellik içermeyen bir hikaye mi arıyorsunuz? Newsroom tam sizin kaleminiz. İzleyin izletin serimizden bir dizi olarak kendisine veda ettik. 3 sezonluk enfes bir serüvendi. Çok iyiydi!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yazın bakalım 😎