The Damned United

Keyifli bir futbol filmi olmuş. Bu türün izlediğim en iyilerinden hatta. Ama benim için bir numara hâlâ Looking For Eric. Ooahh Cantona tezahüratı bugün izlemişim gibi kulağımda..

The damned united ise dönemin en başarılı isimlerinden birini Clough'u anlatıyor. David Peace'in kitabından uyarlanan film bir teknik direktörün hırslarına kurban edilip nelerini kaybedebileceğini ve hayata nasıl sil baştan başlayabileceğini anlatan cinsten. Filmi izlerken nedense Brain Clough'un gözlerinde, hareketlerinde ve her tavrında Jose'yi gördüm. Mourinho'yu yani.. Tek fark; kanımca Jose'nin sonu böyle olmazdı o kadar. E tahmin edeceğiniz üzere de Clough'a karşı inanılmaz bir sempati hissettim. Leeds'i oldum olası sevmem. Şu adamları görünce bi daha kıl oldum! Bunlar yüzünden Jose'ye benzeyen bu adam hayallerinden oldu. Tiplerinde meymenet yok, maçları nasıl kazandıkları belli, bi de Clough'a sırt çeviriyorlar.


Futbol nankör bişey abi, filmi izleyince bunu bi daha anlıyorsunuz. Neyse özetle izleyin bu filmi. Söz veriyorum seveceksiniz!

ps: bilmiyorum başka dikkatini çeken oldu mu ama, film 93 dakika. Yani 90+3 :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yazın bakalım 😎