Milli mesele: Eurovision

Memlekette her bişey abartılmaya mahkumdur malumunuz. Bu da abartılanlardan birisi. Tamam, ben de çok istiyorum kazanılsın, millet gelsin, reklam yapılsın falan.. Ama sözde müziğin, özde siyasetin yarıştırıldığı bir platform bana gayet gereksiz, saçma ve düzeysiz geliyor. Aslına bakarsanız ben önceki seneye kadar Eurovision'u süreç olarak takip eden biriydim. Milli mesele diye bakmasam da çizilen performans, gelinen yer, şarkı ve sanatçı seçimi takip ettiğim süreç içinde yer alırdı. Özellikle oylama esnasında keyifle izlerdim Trt'yi.

Fakat ne zaman ki Kenan Doğulu bu yarışmaya katılıp 4. oldu. İşte o zaman benim için Eurovision olayı bitti. {daha da gelmem demeyeceğim merak etmeyin} Şimdi adama sorarlar, Kenan'ın yaptığı şarkı kazanmayı haketti mi ki böyle konuşuyosun? Hem de sonuna kadar haketti. Hele ki o yarışmada kazanan ekibi düşünürsek.. Kenan pop müzik yapan bi sanatçı. Kendi çizgisinden çıkmaması gerekiyordu. Şarkının alt yapısını incelediğinizde gayet başarılı bir müzik bulacaksınız. Sözlerinde ise sıradan cümlelerden ziyade anlamı olan cümleler vardı. Neyse özetle Kenan'ın 4. olmasını hiç hazmedemedim itiraf etmek gerekirse.. Bu olayla birlikte de soğudum yarışmadan. Sonra Hadise çıktı onda da tavrım aynıydı, şimdi maNga yarışıyor tavrım yine aynı. Başarılar dilerim ama yarışmanın bi anlam ifade etmediğini de söylemeden geçemeyeceğim.

Dün akşam yarı finali varmış Eurovision'un. Bizim katıldığımız yarı final olan dün akşamki, ikinci ayağıymış. İlk ayağı ne zaman yapıldı hiç bilmiyorum. Kanalları dolaşırken baktım 16. sıradaki ülke yarışıyor. Bizim de 17. sırada yarışacağımızı söyledi kardeşim. {sıkı bi maNga hayranıdır} Velhasılı bekleyelim dedik. Şarkıyı ve sahnedeki duruşlarını başarılı buldum. Yarışan son ülke olmanın da hafızalarda kalan son şarkı olma açısından bir önemi olduğunu düşündüm. Performansı izleyip odama çekildim. Biraz evvel öğrendim ki, maNga finalist olmuş ve 14. sırada yarışacakmış. Başarılar diliyorum kendilerine. Ferman ve ekibi, sevdiğimiz dinlediğimiz insanlardır. Umarım kazanırlar ve bi dahaki final ülkemizde olur. Final cumartesi akşamıymış. Benim dizinin de {Kavak Yelleri} sezon finali var. Eurovision ile falan uğraşamam arkadaş :)) Yalnızca müziğin yarıştığı bi final olması dileğiyle..

Bu da yarı finaldeki performans;




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yazın bakalım 😎