Galatasaray Formaları 2010-2011

Efendim çok özel bi haftayı geride bıraktım. Bu hafta içinde bloga yazı yazmak şöyle dursun, pc'ye film izleme mesafesinde kaldım. Bu yüzden forma yazıları, ağustos yazısı ve tabii ki Tarkan albümü kaldı. Hepsini sırayla ele alacağız inşallah. Önce Galatasaray dedim ve forma yazısıyla başlamak istedim. Şurdan buyrun;

2289 Mercan
Somon rengiydi, pembe kırmasıydı derken yeni sezonun alternatif renkli forması 2288 Mor formanın ardından 2289 Mercan forma olarak karşımıza çıktı. Açıkçası çok merak ediyordum bu formayı. Ya somon rengi forma mı olurmuş, yiyecem Barcelona'nızı falan diye atıp tutuyordum. Ama öyle bir renk tutup getirmişler ki, eridim ulan eridim! Formaları ilk gördüğüm gün öncelikle rengine vuruldum formanın. Sonra inceledikçe, sırtındaki arma şeklindeki o kocaman kısma, yazı rengine, fontuna ve tabii ki formayı taşıyan adama :p {dayaklığım arkadaş!} neyse devam edelim. Formanın yalnızca kendisi değil, şortu da çok hoşuma gitti. Atıp tutmalarım yalnızca forma rengiyle alakalı değildi. Adidas'ın bu sezon yaptığı formaların hemen hemen hiç birini beğenmemiş, Galatasaray formalarını görmek bile istemiyorum demiştim. Amblemin arkasındaki o iki aslan figürünün baskısı harika. Adidas'ın o 3 çizgisi bile enfes duruyor bu formada yahu. Yanlış değilsem Ekşi'de okumuştum. Formaların lansmanı yapılmadan önce biri demişti ki; "somon rengi formayı Harry'den başkası tanıtırsa, Adnan Polat o formayı yalnızca kendisi giyer" Haksız değildi o arkadaş. Parmaklarına sağlık. Tıpkı turuncu formadaki gibi, tıpkı mor formadaki gibi, mercan formada da Harry ön planda olacak ve alternatif formamızın yüzü olacak. Yakışıııır :)) Formanın özelliklerini ve kaptanın sırtındaki hâlini de gördükten sonra diğer formalara geçebiliriz;



Arslan Forma
Galatasaray'ın zeminden baskılı bir forması olmasını çok uzun zamandır kurduğum hayallerden birisiydi. Zemine basabilecekleri en güzel figürü, aslanı bastılar ve bu sezonki formalardan birisi de Arslan Forması oldu. Nihat Bekdik'in lakabıdır Arslan lakabı. Gel zaman git zaman bu lakap Nihat'tan çıkıp tüm takıma has bir lakap olur. O gün bugündür de Galatasaray'ın lakabı Arslan olmuştur.

Arslan formayı lansmanda tanıtma görevi Mehmet Batdal'a verilmiş. Kendisi şu an Galatasaray'ın alternatifsiz tek ismi :) Milan sakat malumunuz ve Galatasaray forveti Mehmet Batdal. Mehmet'i küçümsediğimi kimse düşünmesin, kendisinin futbolunu çok beğenirdim Buca'dayken. Şimdi kendi oyuncumuz oldu beğenim artarak devam ediyor. Mehmet'in güzel bir kumaşı var ve usta ellerde işlendiği takdirde -ki öyle olacak bu sezondan itibaren- başarılı yerlere gelecektir. Benim kızdığım Mehmet değil, kendisinin alternatifsiz oluşu. Galatasaray gibi bir takımın tek forveti olamaz bence. Olmamalı yani. Neyse yarın akşamdan sonra açıklanacaktır yeni forvetimiz inşallah. Bakalım kim olacak.. Gelin biz formalara devam edelim. Arslan formanın sırt kısmında da tıpkı Mercan formada olduğu gibi arma şeklinde bir bölüm var. Bu bölüm neden bu kadar hoşuma gitti peki? Şöyle ki geçtiğimiz sezon Ülker reklamını omzumuza, futbolcuların isimlerini belimize indirdiğimizde en çok deli olanlardan birisi bendim. Umuyorum bu arma kılıklı kısma futbolcuların forma numaralarıyla isimleri yazılır. Reklam da artık bele mi iner popoya mı orasına karışamam. İki formanın kalıbı tek tip. Sadece renkler ve figürler farklı. Bu formayı da sevdim özetle.


Parçalı Forma:
Şu formayı görünce Galatasaray'lıyım diyen kaç kişinin içi titremez? Kaçımızın gönlü pır pır olmaz bilmiyorum. Benim de başucumda, yatağımın kenarında asılı olan formadır parçalı. Candır. Canandır. Ve tabii ki en doğru kişiyle, kaptanla tanıtılandır. Bu formayı Galatasaray kadrosundaki futbolculardan Arda Turan ile tanıtabilirsiniz ancak ve ancak. Altına hepimizin hayallerinde yaşattığı gibi beyaz şortu da kondurmuşlar. Tadını damağımızda bırakmak için midir nedir?.. Son bir kaç sezondur Parçalı forma kendini buldu bence. Neredeyse hiç oynama yapılmadan aynı forma kullanılıyor ki doğru da yapılıyor. Şu formada beni rahatsız eden tek bi ayrıntı var. O da sarı ve kırmızının birleştiği yerdeki siyah Adidas amblemi. Deli oluyorum yaa. Şu formaya reklam almasak ne olur ki.. Yani sadece parçalıya. Öyle bi şansımız yok mudur acaba.. Neyse keyfimizi bozmayalım. Parçalı'yı özellikle en sona bıraktım. Diğerlerini de seviyoruz ama onlar geçici, Parçalı kalıcı. Onlar sezonluk, Parçalımız ömürlük. Gelecek sezon kimbilir bizi neler bekliyor. Ama Parçalı hep bizimle olacak. Olsun da zaten. Çubuklu out Parçalı in. Hem de her daim :) Parçalının özelliklerini de aşağıda görebilirsiniz.

ps: Son olarak, 4. formayı da bekleyin demiş resmi site. Sanırım geçen seneki kırmızı forma gibi sürpriz bir formamız daha olacak ve devre arasına doğru öğreneceğiz yeni formayı. Bekleyip görelim arkadaş, acelemiz ne? Biz Mercan, Arslan ve Parçalı ile YÜRÜYEDURalım :)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yazın bakalım 😎