Tarkan - Adımı Kalbine Yaz

Hiç girmek istemesem de sene başında hakkında çıkan uyuşturucu iddialarından, göz altına alınmasından falan sonra bir kesim Tarkan'ın asla eskisi gibi olamayacağını savunmuştu. Tarkan benim çocukluk ve ilk gençlik kahramanlarımdan birisiydi. Kendimi bildikten sonra ne kadar Kenan Doğulu'ya yönelsem de, Tarkan'ın hep özel bi yeri olmuştu. İşte o Tarkan bizi 2010 yazına enfes bir albümle hazırlıyor şimdilerde; Adını Kalbime Yaz..

Öncelikle şu Adımı Kalbine Yaz'ı iliştireyim buraya. Hem okuyun, hem dinleyin..



Albümde 8'i yeni 5'i de bu şarkıların mixleri olan toplam 13 parça var. Sevdanın Son Vuruşu'nu zaten bir süredir dinliyorduk. Albüm tanıtımını yapıyordu bi nevi. Çok başarılı bir çalışma olduğunu onlarca kez dinleyerek zaten göstermiş olmalıyız. Bir süre önce şarkıların toplamda 30 saniyelik bir tanıtımı gelmişti. Dinlemeye doyamamıştık açıkçası. Tarkan da sağolsun bizi çok bekletmedi ve albümü piyasaya sürdü. Albümde en dikkat çeken şey şüphesiz Tarkan'ın yeniden Sezen Aksu'nun minik kanatları altına girmesidir. Öyle ki Sezen Aksu kendisine bir şarkı vermekle kalmamış, oğlu Mithatcan da Acımayacak şarkısıyla Tarkan'a destek olmuştur. Albümde Tarkan'ın müzikleri ve sözlerinin yanı sıra bir de Yıldız Tilbe şarkısı var. Ayrıca ilk defa duyduğum Gülşah Tütüncü'den de bir parça alınmış.


Şarkılara kısa kısa bakalım;
  1. Acımayacak; Sözü ve müziği Mithat Can Özer'e ait bu parçanın. Bir de club mix hâli var ki zaten hareketli olan şarkının mixini de beğeneceğinizi düşünüyorum.

  2. İşim Olmaz; Sözleri Yıldız Tilbe'ye müziği ise Tarkan'a ait şarkı albümün lokomotiflerinden. Tarkan'ın ağdalı söyleyişiyle daha da enfes bi hâl almış. Hele şarkının içinde "nefesinde yüzeceğiiimm" diyor ve vuruyor sağolsun :))

  3. Kayıp; Sözü ve içinde geçen şiiri Günay Çoban'a müziği ise Tarkan'a ait parça. Albümün tartışmasız en iyisi. En azından benim için öyle.. Müthiş bir slow olmuş. Saatlerce dinleyebilirim sanırım. Öyle naif, öyle içten hazırlanmış bi parça ki, seveceğinizden şüphem yok..

  4. Öp; Sözü Sezen Aksu & Tarkan ortak yapımı, müziği ise Tarkan'a ait bir eser. Sözler tek kelimeyle enfes. Hem hareketli hem sözleriyle etkisi altına alıyor. Kenan da son albümde Öp diye bi şarkı yaptı. Ama ikisini kıyaslarsak Tarkan'ın Öp'ü Kenan'ın Öp'ünü sollar gibi geliyor :)) Süper, süpper! Bir de club mixi var şarkının, unutmadan..

  5. Adımı Kalbine Yaz; İşte albüme adını veren şarkı. Sözü ve müziği Tarkan'a ait. Ayrıca bir de mixi var ki sağolsun Ozinga tarafından yapılmış. Daha da bi güzelleştirmiş şarkıyı. Albümün lokomotiflerinden birisi de bu. Bu arada, vokallerde de Cihan Okan'dan tutun Sibel Gürsoy'a kadar enfes isimler varmış. Tadından yenmiyor. Millet eski sevgilisine yerin dibine bat diye sallayadursun, Tarkan herşeyi güzel hatırlayalım modunda :) Pozitifim benim :))

  6. Sen Çoktan Gitmişsin; Sözleri Sezen Aksu'ya müziği ise Ozan Çolakoğlu'na ait. Albümün diğer slowu. Biraz Kayıp'ın gölgesinde kalsa da, kendi çapında bi dinleyici kitlesi olacaktır mutlaka. Kaliteli iş olmuş zira.

  7. Usta-Çırak; Söz ve müziği Gülşah Tütüncü'ye ait şarkı. Pek içime sinmedi, neden bilmiyorum. Belki de klasik Tarkan şarkıları gibi dinledikçe tatlanır. Bekleyip göreceğiz..

  8. Sevdanın Son Vuruşu; Sözleri Aysel Gürel'e müziği ise Tarkan'a ait olan bu şarkıyı çok dinledik :)) Sevgili Suat Ateşdağlı ve Kıvanç Kutlumus'a ait iki tane mixi var. Mixler de en az şarkı kadar keyifli olmuş. Ellerine sağlık.

Sanırım tüm şarkıları yazdım. Günümüzün pop şarkıları, şarkıcıları, kafiyeli olsun diye ne bulurlarsa sıralayıp altına da bi dım tıs ekleyince şarkı oldu diyolar ve parayı vuruyolar ya, işte onlara inat TARKAAAAAAN! Anlamlı sözler, keyifli müzikler dinlemeyi senden öğrendik. Emeğine sağlık. Boşuna değil ilk günden 100bin satması. Kutladım tekrar tekrar hem de tüm kalbimle :) Alın dinleyin, söz veriyorum pişman olmayacaksınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yazın bakalım 😎