Deli Saraylı'nın sessiz vedası

Çok heyecanlıydım bu dizi başlayacağında. Öyle ki pek adetim olmayarak bloga izleyin bu diziyi, seveceksiniz minvalinde bi tanıtım yazısı bile karalamıştım. "Nefes alıyorsak umut vardır" olmuştu o yazının başlığı. Gani Müjde beyfendi o günden dizinin akîbetini tahmin etmiş olacak ki bu sözü yazmıştı dizinin tanıtımlarına. Perran Kutman'ın sesinden duyduğumuz bu cümle, umut oldu uzun süre. Bitmeyecek dedik, kurtulacak dedik, kanal değişecek, elinden geleni yapacak herkes dedik. Olmadı.. Dizilerin kabusu olan reyting canavarına kurban verdik bu keyifli diziyi.

Dizinin kalitesini tartışacak insanın alnını karışlarım. Perran Kutman, Çetin Tekindor, Engin Alkan ve tabii ki Öner Erkan dizinin ağır toplarıydı. Ben bilhassa Öner Erkan'ın oynadığı Ayyar karakterini seviyordum. Kimi yerde gözleri dolduran, kimi yerde kahkahalara boğan bi karakterdi. Ha abartılı mıydı, evet, bi parça abartılıydı. Ama komedi dediğiniz şeyin içinde abartı oluyor. Engel olmak güç.. Neyse dizinin vedasına geçelim ufaktan. Şimdi dizi zaten 8. bölümden itibaren bi hareketlenmeye başladı. Günü değişti, saati değişti, dengesi alt üst oldu. Cuma 20:00'de başlamıştı ilk. O gün ve o saat bu dizinin saatiydi, günüydü bence. Millet çingeneleri, hanımın çiftliğindeki entrikaları izleyeceğine oturup bu diziyi izlerdi. Ama yetmedi yapımcısına ve kanalına. Cuma 22:45'e aldılar diziyi. Bildiğin gece 11'de başlıyordu. Hatta 45 dakika daha geç başlasa, dizi cuma değil, cumartesi günü yayınlanacak. Yani iki gün sürüyordu ki sormayın.. Dizinin ipi böyle çekildi. Sonra perşembeye alındı. Sıfır tanıtımla iki bölüm yayınlayıp bitirdiler.

Öyle de kalitesiz bi son yazıldı ki anlatamam.. Oktay Kaynarca'nın sesi girdi sahneye. Ailenin yakalandığını, Mudanya Mütarekesi'nin imzalandığı, Hüsrev ve Perizat'ın evlendiği falan söylüyordu bu ses. Finaldeki bomba cümle ise Hüsrev'in kızı olan Hüma ile ilgili cümleydi. "Hüsrev ve Perizat evlenince, Hüma, Berlin'e annesinin yanına döndü" dendi. Oysa Hüma'nın annesinin öldüğünü, hatta bu yüzden Hüsrev'in kızına bi bez bebek diktiğini falan öğrenmiştik. Öyle ki dizinin sonunda bi "son" kelimesini bile çok görmüşler. Ben bu kadar umursamaz bi sonu sadece Gani Müjde'den gördüm zaten. Daha önce de aynı şeyi Hayat Bilgisi'ne yapmıştı ki ergen dönemlerimizin en gözde dizilerindendi. Şimdinin ergenleri hatırlamaz.. Gani Müjde'ye sorulduğunda dizinin neden böyle bittiği, topu kanala atıyor. Ya da zaten 26 bölümlük bi projeydi erken bitti diyor. Erken bitti! Pardon, ama daha dizinin yarısını yayınlamamışsın sen, ne demek erken bitti?! Kanal ise dizinin reyting alamadığını, masraflı bi yapım olduğundan dert yanıyor.

Müthiş yapımcı Gani Müjde, Yahşi Cazibe'sinden, ordaki saçma salak esprilerinden, Peker Açıkalın'ın acaipliklerinden; müthiş kanal Show Tv ise Kuzu ailesinin meee demesinden, karadağlarının entrikalarından, kullanılan şiddetten, cinsellikten bulsun diyorum başka bişey demiyorum ben. Bi daha dizi falan yapmasınlar. Şimdi korkum paraya bulaşmış kirli ellerinin Güneydoğu'dan Öyküler Önce Vatan dizisine ulaşması. Diziyi perşembe 20:00'ye almışlar. İnşallah Deli Saraylı'nın başına gelen bu güzel dizinin de başına gelmez. Unutulmayacaksınız güzel insanlar..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yazın bakalım 😎