Av Mevsimi | 2010

Cem Yılmaz'ın söylediği türkünün önüne geçtiği bi film oldu Av Mevsimi. Tabii izlemeyenler için.. Ben hafta ortasında izleyip filmi beğenen kesimden yer almaktan mutluluk duyuyorum. Müthiş kadrosuyla, 2010 yılının en başarılı filmlerinin başında geliyor Av Mevsimi. Peki filme gidenler ne buldu, ne bulabilir, ben filmde ne buldum? O da içerde. Başlayalım..

Filmin haberi ilk geldiği dönemde, konusundan ziyade cast'ı ile dikkat çeken bi yapım oldu Av Mevsimi. Yavuz Turgul'un yönetmenliğinde Şener Şen, Çetin Tekindor, Cem Yılmaz, Okan Yalabık ve Melisa Sözen kadrosu ister istemez insanın ilgisini celbediyordu. Daha sonra, filmin konusu geldi ve polisiye türünde olacağını öğrendik. Türkiye'de polisiye türünde çok fazla film yapılmadığı için film, diğerlerinden farklılık gösteriyordu. Öte yandan Şener Şen ve Cem Yılmaz gibi ülkenin en önemli komedi adamlarının komedi filmi yapmıyor olması, filme olan merakı artırmıştı. Filmden önce ekip aylarca sahneleri çalışmış ve filmin çekimleri başladıktan sonra da kısa süre içinde çekimler tamamlanmıştı. Aralık'ın sonuna doğru da gösterim tarihi verildi ve sonunda 3 Aralık'ta yılın son filmlerinden birisi olarak gösterime girdi.

Filmde Çetin Tekindor, Adanalı zengin bi iş adamını, Şener Şen cinayet masasında çalışan bir komiseri, Cem Yılmaz ve Okan Yalabık ise Şener Şen'in ekibindeki polisleri canlandırıyorlar. Melisa Sözen ise, Cem Yılmaz'ın çocukluk aşkı, eski eşi ve çocuklarının annesi. Eski eşi dedim çünkü ayrılmış bir çift olarak karşımıza çıkıyorlar. Filmin konusu; polisiye dediğimde de tahmin edebileceğiniz gibi işlenen bir cinayetin araştırılması. Bakıldığında sıradan bir konu olarak dursa da ustaların başarılı oyunlarıyla dikkat çeken bir yapım Av Mevsimi. Filmden dikkatimi çekenler ise spoiler'da.

Spoileeer!

Filme gelen eleştirilerin başında, 'katil kim' sorusunun başından cevap bulduğu ve sonunun belli olduğu geliyor. Evet, bu doğru. Katilin, adının geçer geçmez, hatta geçmeden o karakter olduğunu anlamıştım ben de. Fakat filmdeki oyunculukların ön plana çıkmasıyla ve filmdeki 'katil kim' hikâyesinin dışında kalan konular sebebiyle bu konuda eleştiri yapmak doğru değil bence.

Filmde en çok Okan Yalabık'ı başarılı buldum ben. Çaylak rolünü başarıyla canlandırmasının yanı sıra filmde vücudunu, elini, kolunu çok başarılı kullandığını söylemek mümkün. Öte yandan Çetin Tekindor'un soğukkanlılığını takdir etmemek elde değil. Melisa Sözen, sessiz kişiliğine rağmen bu filme yakışan isimlerden birisi olmuş. Filmin bomba sahnesi ise, filmin kırılma noktası da diyebiliriz, İdris karakterinin vurulup can çekiştiği sahnedir. Filmde ağladığım sahne ise, Ferman'a eşinin yazdığı defterdir. Kadın kısmı böyle düşünceli işte.. Ah ulan ahh :(



Yapım: 2010 ~ Türkiye
Tür: Dram, Gerilim, Komedi, Macera, Polisiye, Psikolojik, Suç
Oyuncular: Cem Yılmaz, Şener Şen, Çetin Tekindor, Okan Yalabık, Melisa Sözen
Yönetmen: Yavuz Turgul
Senaryo: Yavuz Turgul
Yapımcı: Yavuz Turgul, Murat Akdilek
Görüntü Yönetmeni: Uğur İçbak
Görüntü Yönetmeni: Tamer Çıray, Ete Kurttekin
Dağıtım: Warner Bros
Filmin Websitesi: www.avmevsimifilm.com
Süre: 2 saat 20 dk
Gösterim Tarihi: 03 Aralık 2010 (Türkiye)

Konu: Ferman Komiser'in ve ekinin işlenen cinayet üstüne buldukları ipuçlarıyla katile ulaşmalarından örülü Yavuz Turgul filmi.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yazın bakalım 😎