Eyyvah Eyvah 2 | 2011

Bi film düşünün ki, seri hâline gelmiş fakat 2. film, ilkine nazaran daha keyifli, daha duygusal, daha sıcak.. Ata Demirer'in bebeği Eyyvah Eyvah 2 de böyle bi film olmuş. Ve ben nihayet, Eyyvah Eyvah 2'yi izledim pazar günü. Hemen de bloga attırayım dedim :)) Ama Galatasaray'dan ötürü -yazar filmden alıntı yapar- bugüne, bu saate kaldı. Geç olsun güç olmasın blogda en çok kullandığım atasözü olarak kenarda kaladursun, biz filme geçelim. Buyrun efendim içeriye..

İlk filmi izlemeyenler hâlâ varsa bu yazıdan sonra belki izlemeye karar verirler ama ben ilk filmle ilgili bilgileri spoiler olarak eklemeyeceğim, televizyonda bile yayınlandı çünkü. İzlememiş olanlar lütfen kusuruma bakmasın.. İlk filmde Çanakkale-Geyikli'de hayatını klarnet çalarak kazanan Hüseyin Badem karakterinin, öldü zannettiği babasının tesadüfen ölmemiş olduğunu öğrenmesiyle babasını arayışını izlemiştik. Tabi bu arayış içerisinde İstanbul gece hayatının jet ismi Firuzan ile tanışmış ve can yoldaşlığı yapmıştı. İlk filmde Hüseyin'in başı beladan kurtulmuş, babasını bulmuş ve Firuzan'ı da alarak Geyikli'nin yolunu tutmuştu. Eyyvah Eyvah'ı izlerken, son sahneyi gördükten sonra mutlaka devamı gelir, gelmeli demiştim çünkü eksik kalmıştı hikaye :) Evet, filmin ana konusu olan Hüseyin'in babasını bulma mevzuu çözülmüştü fakat öte yanda Müjgan vardı ki, yarım kalmamalıydı. Derken 2. filmin çekileceği haberi geldi. Ata Demirer sık sık haberler ve fotoğraflar paylaştı twitter'da. Kendi adıma keyifle takip ettiğimi söyleyebilirim. Film 7 Ocak 2011'de gösterime girdi Eyyvah Eyvah 2 ismiyle.

Ata'nın tabiriyle; Hüseyin Badem'in hikayesi 400 sayfalık bi hikayeydi. 200 sayfası ilk filmde yaşanmıştı. Şimdi her karakterin hikayelerinin tatlıya bağlanacağı kalan 200 sayfa izlenecekti. Öyle de olmuş. Spoiler kısmında ayrıntıları vereceğim ama filmde "keşke şunu da yapsaydı" dediğim hiç bir şey bırakmamış Ata. Eline, emeğine, yüreğine sağlık. Yalnız onun mu? Tabii ki hayır! Demet Akbağ başta olmak üzere, Özge Borak'a, Salih Kalyon'a, Bican Günalan'a, ekibe sonradan dahil olan Tarık Ünlüoğlu ve Ayşenil Şamlıoğlu'na sonsuz teşekkürler. Özel teşekkür ise desteğini asla esirgemeyen, nefesiyle kulakların pasını silmekle kalmayıp bu filmin asıl başrolü olan klarneti Ata'ya öğreten Serkan Çağrı'ya.. Ben onu dinlemeyi çok seviyordum zaten de, bu filmle farkettim ki izlemeyi de çok seviyormuşum :) Bir filmde müziğin ne kadar etkili olduğunu anlamak için Eyyvah Eyvah serisini izlemek kafidir. Tabi bi de mekan konusu var. Hüseyin'i kendi evinde, Geyikli'de izlemek, Ege'nin içime içime işleyen sıcaklığının yanına gülücükleri katmak süper olmuş. Gelelim filmden küçük küçük ayrıntılara..


Spoileeer!
Firuzan'ın biraz geri planda kaldığı bi film oldu Eyyvah Eyvah 2. Malumunuz ilk filmde onun mekanındaydık ve her horoz kendi çöplüğünde ötüyordu. 2. filmde ise Firuzan deplasmanda, Müjgan evindeydi. Müjgan'ın üzerine kurulmuş bi hikayeydi. Benim favori sahnem, adadaki çay bahçesinde otururlarken Uçun Kuşlar İzmir'e Doğru türküsünü söylediği sahneydi. -türkünün adı değişikse affola sürçü lisanım- Hele sona doğru babası Müjgan'ı götürürken arabada Hüseyin'in kendisine verdiği veda hediyesini açtığı yerde gözlerim doldu :) Hediyenin ne olduğunu söylemeyeyim ama çok çok duygulandığımı söylemek zorundayım.

Ağlamak dedik bi de güldüğüm sahnelere geçeyim. Hüseyin&Firuzan ikilisinin bataklığa gömüldükleri -gömüldüklerini sandıkları- sahne {hahaha}, Hüseyin'in Şans'a uyguladığı şok tedavi sahnesi {haha}, Hüseyin'in mültecilere Müjgan ve Firuzan'ın ingilizceleriyle anlatamadığını el hareketleriyle anlattığı sahne {hahahaha}, trakyalı shrek sahnesine { :)) } ve tabii ki son olarak Ata'nın müthiş mimik yeteneği. Filmin sesini kapatın, Ata'nın bakışlara güldüğünüzü farkedeceksiniz bi yerden sonra :))

ps: Sevgiliye özel not; ben de böyle düüüün istiyorum :b yağmur yağsın şakır şakır ama hava sıcacık olsun, şarkı çalsın biz de kalkıp çakkıdı çakkıdı oynayalım karşılıklı. Sen beni kucakla döndür falan :p O_o


Efendim boşa dememişler mizahın iyisi içinde hüznü de barındırandır diye. Eyyvah Eyvah 2 tam da böyle bi film olmuş. Bi de filmde küfür yok. Yani var da gözüne soka soka etmiyor küfrü Hüseyin. Yani sen, ben, ya da ortalama psikolojide bi insan nerde sinirlenip basarsa küfrü, Hüseyin'in küfürler de orda giriyor devreye. Ben rahatsızlık duymadım. 13 ve 15 yaşındaki kardeşim, artı 18 yaşındaki kuzenimle izledim. Tüh, keşke yalnız izleseydim fikrine hasıl olmadım film boyunca. Çoluk çocuk toplanın gidin eğlenin! Bilgiler, fragman ve ekibin topluca söylediği türkünün videosuyla bu keyifli yazıyı noktalarım. İzleyecek olanlara iyi seyirler. Kaçırmayın!

Yapım: 2011 ~ Türkiye
Tür: Aile, Komedi, Macera, Romantik
Oyuncular: Ata Demirer, Demet Akbağ, Salih Kalyon, Özge Borak
Yönetmen: Hakan Algül
Senaryo: Ata Demirer
Yapımcı: Yılmaz Erdoğan, Necati Akpınar
Görüntü Yönetmeni: Gökhan Atılmış
Görüntü Yönetmeni: Ata Demirer
Dağıtım: UIP Filmcilik
Filmin Websitesi: http://www.eyyvaheyvah.com/
Süre: 1 saat 51 dk
Gösterim Tarihi: 07 Ocak 2011 (Türkiye)

Konu: Ocak 2011'de seyirciyle buluşacak olan 'Eyvah Eyvah 2'nin Geyikli ve Bozcaada'da başlayan çekimlerinin tamamı Kuzey Ege'de gerçekleşecek. İlk filmde aşık olduğu kızı (Özge Borak Şakrak) istemek için Firuzan ile (Demet Akbağ) Geyikli'ye doğru yola çıkan Hüseyin'i (Ata Demirer) Eyvah Eyvah 2'de de binbir macera bekliyor.








2 yorum:

Yazın bakalım 😎