Bon Appetit ~ Afiyet Olsun | 2010

Yeniden film izlemeye başladım malum sebepler yüzünden. İlk durak geçtiğimiz hafta içinde Bon Appetit oldu. Aslında gönlümden geçen oscar filmlerine devam etmekti ama filmlerin kalanlarından öyle çok merak ettiğim bi film yok. Fighter hiç tarzım değil. Toy Story animasyon, o da tarzım değil. True Grit hakkında pek güzel şeyler duymadım. Belki Winter's Bone'u izlerim. Bi de Blue Valentine'i izleyesim var o kadar. Neyse konudan sapmayalım Afiyet Olsun'a geçelim.

Film aslında sıradan bi öykü. Fakat ben içinden yemek geçen filmleri çok seviyorum. Bu tarzın öncüsü Catherine Zeta-Jones'un oynadığı Aşk Tarifi'dir. Belki bi ara bloga yazarım onu da.. Afiyet Olsun da biraz Aşk Tarifi'yle özdeşleştirilmiş olmasına rağmen iki hikaye arasında farklar var. Bu film biraz daha Issız Adam/Kadın tarzı bi film olmuş. Başroldeki kızımız Hanna, bi şarap eksperini oynuyor. Çalıştığı restorantın sahibi, evli şef ile ilişkisi var. Aynı restoranta yardımcı şef olarak gelen Daniel ile aralarında bi yakınlaşma olsa da, Hanna bu yakınlaşmayı sürdürmüyor. "Ben yalnız olmak istediğim için yalnızım, seni sevmiyorum" diyebilecek kadar da geride kalmayı başarıyor. Filmde Hugo isminde İtalyan bir şefimiz daha var ki, benim filmdeki favori karakterim olur kendileri.. Huzur isteyen, ben yemeğimi yapayım, dostlar edineyim kafasında bi adam, keyif adamı..

Spoiler falan kalmadı her şeyini anlattım sanırım filmin :)) Neyse bu da böyle olsun. Film 1.30 saat. Vakit ayırıp izler misiniz, yada bugüne kadar izlediniz mi bilmiyorum. Ama ben sevdim filmi. Kendi hâlinde, iddiası olmayan, güzel vakit geçirmenize neden olan bi film. Bilgiler ve fragmanla bitirelim.

Imdb: 6.2/10
Yapım: 2010 ~ Almanya, İspanya, İsviçre, İtalya
Tür: Komedi, Romantik
Oyuncular: Nora Tschirner, Xenia Tostado, Herbert Knaup, Elena Irureta, Giulio Berruti
Yönetmen: David Pinillos
Senaryo: Paco Cabezas, David Pinillos, Juan Carlos Rubio
Yapımcı: Jens Meurer, Juanma Pagazaurtundua, Reto Schärli, Marc Wächter, Sonia Raule
Görüntü Yönetmeni: Aitor Mantxola
Görüntü Yönetmeni: Marcel Vaid
Süre: 1 saat 30 dk




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yazın bakalım 😎