Remember Me ~ Beni Unutma | 2010

Oscar filmlerinin ardından film izlemeyi bıraktığımı Mart yazısında yazmıştım. Bir süre önce de bu filmi izlemiş, fakat yazmayı atlamışım. Maçtan evvel ne yapsam diye düşünürken blogu bi filmle süsleyeyim dedim. En son söyleyeceğim şeyi en başta söyleyeyim, Remember Me, beklentimin üstünde çıkan bi film. Peki nesiyle? Buyrun başlayalım..

Robert Pattinson deyince akla ister istemez Alacakaranlık serisi geliyor. Bu serinin de hitap ettiği yaş grubu 12-18 -Duygu'cum kusura bakmasın- İş bu sebepten yine ister istemez Pattinson antipatisi içinde izledim ben bu filmi. Fakat film bitince, Pattinson'dan değil vampir Edward'dan nefret ettiğimi farkettim. Film baştan sona kadar vasat bir şekilde ilerlese de, sürpriz finaliyle gerçekten izlemeye değer. Ben filmle ilgili hiç bir bilgiyi -konusu dışında elbette- okumadan izlemeye karar vermiştim. Kızlar hadi izleyelim deyince kırmak istemedim. İzledik. Film için fikrim aman aman, müthiş, bayıldım falan değil itiraf etmek gerekirse.. Fakat bu filmde tuhaf bişeyler var. Bi yerlere dokundu sanki içimde. Bi kenara itemedim. Pattinson popülaritesinin üzerine kurulmuş bir film değilmiş çünkü. Beklentimin üstünde geldi. Tabii filmin en güzel ayrıntılarından birisi de efsane isim, Pierce Brosnan'ın film kadrosunda yer alması. Kadere kahretmek gibi bir düşünceniz varsa bu film size hitap ediyor diyebilirim. Biraz daha ayrıntıya girelim. Spoiler'a tık..

Spoileeer!

Tyler, erkek kardeşini genç yaşta kaybetmiş, kız kardeşi ve annesiyle hayata tutunmaya çalışan bir genç. Kaderin oyunuyla bi gün Ally ile tanışır ve tahmin edeceğiniz üzere de birbirlerine aşık olurlar. Filmde Tyler'ın ayrılmış anne babasının altında ezilmiş kız kardeşinin hayatından mini mini kesitler izlediğimiz gibi, Tyler'ın ev arkadaşı Aidan ile de tatlandırılmış sahneleri de görüyoruz. Tyler; ailesi, Aidan ve Ally üçgeni içinde geçen hayatında iniş çıkışlar yaşıyor. Gündelik hayattan izler taşıyan filmde tam mutlu son olacak derken, ki mutlu sondan kastım ailesinin sorunlarının yoluna girmesi, Ally ile yaşadığı krizlerin nihayete ermesi bunların içinde, sürpriz, kimsenin beklemediği bir finalle hayatı sona eriyor.

Finalde hepimize "yok artık" dedirten durum ise öğretmenin tahtaya yazdığı tarihle vuku buluyor. 11 Eylül 2001! Sanırım filmin finalini tahmin etmek artık çok da zor değil.



Finale kadar ağır ilerleyen ve belki de biraz sıkan bir filmken, o başarılı finalle içe dokunan bi film olmuş Remember Me. Üstüne yazacak çok şey olmasa da izlenip anlaşılacak türden bi film. Vakit kaybı mı peki? Bence değil. Siz izleyin, sizin fikrinizi de öğrenelim :) Filmden bilgiler ve fragman ile bitiriyorum.

IMDB Puanı: 7.0/10
Yapım: 2010 ~ ABD
Tür: Aile, Dram, Romantik
Oyuncular: Robert Pattinson, Emilie de Ravin, Pierce Brosnan, Lena Olin, Chris Cooper
Yönetmen: Allen Coulter
Senaryo: Will Fetters
Yapımcı: Nick Osborne, Carol Cuddy, Trevor Engelson
Görüntü Yönetmeni: Jonathan Freeman
Görüntü Yönetmeni: Marcelo Zarvos
Filmin Websitesi: www.rememberme-movie.com
Süre: 1 saat 53 dk
Gösterim Tarihi: 30 Nisan 2010 (Türkiye)

Konu: Tyler, kaderin bir oyunu sonucu Ally ile tanıştığı güne kadar kendisini kimsenin anlayamadığını düşünmektedir. Aşk aklına gelen en son şey olmasına rağmen, Ally’nin beklenmedik şekilde kendine çok iyi gelmesi ve ondan ilham alıyor olmasıyla ona yavaş yavaş aşık olmaya başlar. Bu aşkla beraber mutluluğu ve hayatındaki anlamı da keşfeder.




2 yorum:

  1. filmi bu kadar sevdiren finali + rob + onun haylaz arkadaşı (=

    YanıtlaSil
  2. Bana Rob'u sevdiren film olacak bu :))

    YanıtlaSil

Yazın bakalım 😎