Haftalık dizi yorumları | 10-15 Aralık

Jet hızıyla geçen bir hafta daha geride kaldı. Gelişmeleri yine aylık yazılara bırakıyor ve de dizilere dönüyorum. Özellikle Person of Interst'te bomba olaylar vardı. Ama her şey sırayla tabii ki. Diziler yılbaşı molası vermeden evvelki son bölümleriydi. Bu arada Happy Endings'e ufaktan bir göz kırpmaya başladım yeniden. Geçen sene izlemeye başlamış fakat bırakmıştım nedense. Yeni bölümlerine yetişir miyim bilemiyorum. Öyleyse uyarıyı vererek başlayayım. Dikkat! Bu yazı How I Met Your Mother, The Big Bang Theory, İşler Güçler ve Person of Interest dizilerinin yayınlanan son bölümleriyle ilgili ağır spoiler içerir. İzlemediyseniz, okumadan önce bir kez daha düşünmeniz tavsiye olunur. Başlıyorum.

How i met your mother: Son bölümlerde en çok güldüğüm şeylerin başında Robin-Patrice ilişkisi geliyor. Robin'in yükselen sesi ve sürekli Patrice'e kızgın olması niyeyse beni çok güldürüyor (demek gülesim geldiyse o.O ). Bu hafta Robin, Barney ile Patrice'i ayırmak için Barney'nin Playbook'unu (kızları tavlama taktikleri kitabı) bulmaya Barney'nin evine gitti. Barney de o sırada eve gelince dolaba saklanmak zorunda kaldı. Ted'i kırmızı kovboy çizmeleriyle tehdit edip kendisini kurtarmaya çabalasa da maalesef başaramadı. Ted'in herkese bir şeyler ödünç vermesi fakat ödünç verdiklerini geri alamaması üzerine kuruluydu bölüm. Kovboy çizmelerinin akıbeti de buradan geliyor. Her eşyanın üzerinde "Ted'in malıdır" diye yapışık olan etiketi her görüşümde aynı tepkiyi verdim. Evet psikolojim bozulmaya devam ediyor :/


İşler Güçler: Sadi'nin oynadığı mafya dizisinden rol arkadaşı kıza tutulması ve kız konuşmaya başlayınca şarkılar duyması güzeldi. Birine böyle tutulmak, etrafta uçuşan kelebekler falan, hayat tuhaf... Dizinin yapımcısının daha fazla bacak görmek istediğinden ve dizideki kadın nüfus da az olduğundan mecburen erkekler etek giymeye başladı ki girişte gördüğümüz fotoğraf da o sahnelerden. Etek giyip karşılıklı oturan Murat ve Ahmet'in aralarındaki muhabbetler tahmin edeceğimiz gibi yine güçlüydü. Ekip beraber diskoya gitti. Diskoda eğlenmekten coşan gençlerin Ahmet ve Feride'yi omuzlara aldıkları sahnelerde Ahmet'in tepkileri çok güldürdü. Öte yandan, Murat'ın İngilizce öğrenme çabasına çok güldüm ben. "Tokat, k ile değil h ile" ahahahahaha.


The Big Bang Theory: Geçen hafta amiyane tabir olacak ama, öve öve öküz ettiğim Amy'den sonra bu hafta da öve öve Raj'ı öküz edeceğim. Tamam bazı efemine tavırları vardı şimdi. Fakat hiç bu kadar ön plana çıkmamıştı. Özellikle bu tavırlara çok da maruz kalmayan Stuart'ın verdiği tepkiler süperdi. Erkekler oyun gecesi yaparken kızlar da beylere nispet olsun diye giyinip süslenip içmeye gittiler. Oynadıkları oyun ilginç, bir o kadar da gizemliydi merak ettim. Neyse Raj oyunun ilk dakikasında ölünce, kızlara takıldı. Kızlar ona bi sevgili yapmaya çalışsa da, başarılı olamadılar. Raj ve Amy'nin ne kadar ortak yönü olduğunu gördüler, yeni bir kız yerine. Sheldon'ın yılbaşını sevmeyip, oyunun amacı olan noel babayı kurtarmayı da yapmamasıyla, kabuslarına noel baba girdi ki kabus olduğu belli olmasına rağmen güldürdüğünü söylemekte fayda var.


Person of Interest: OF OF OF! Ne bölümdü. Son sahnede olanı ilk başa yazayım içimde kalmadan. John tutuklandı. FBI'dekiler John'un bir kadını kurtarmak için karıştığı bir soygunda John'u takım elbiseli adam olarak ele geçirdiler. Gel gelelim aynı anda 3 takım elbiseli adam daha ele geçirildi. Bu görevde FBI ile çalışan Carter da John'u tutuklayanlar arasındaydı ki, büyük ihtimalle onu kaçırmanın bir yolunu bulacaktır. Tam da Finch, John'a uymaya başlamışken, motosiklet almayı falan düşünürken bu ayrılık hiç olmadı yahu. Finch'in bu bölümde olaya beyinsel olarak değil de, fiziksel olarak dahil olması John'ın birkaç bölüm sahalardan uzak kalacağının habercisi bence. Carter ve Fusco ile çözecek gibi geliyor bana, bakalım. Son olarak bölüm başlarken John ve Finch, Bear'ı yıkadılar. Sevimlilikten ölecekler :)

Bu haftalık bu kadar, haftaya yazıyı kendi evimden yazarım artık inşallah :) İyi seyirler dilerim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yazın bakalım 😎