Uefa yılın takımı oylaması - 2012

Aslında twitter'da paylaşmıştım ama bugün canım yazı yazmak istiyordu. Ne yazsam diye düşünürken de oyladığım takımın fotoğrafına rastladım. Hala oylamamış olanlar varsa, bu linke tıklayarak takımlarını seçebilirler. Takımımı görüyorsunuz, duygusal davrandığım mevkiler olsa da, hak edene oyumu vermeye çalıştım. Biraz ayrıntılı yazmak istiyorum bu yüzden devam ediyorum.

Öncelikle formasyon seçiliyor ki ben forveti bol tutacağım için defansı kalabalık seçmedim. 3-4-3 formatını seçtim ve oy vermeye başladım.


Kaleci: Iker Casillas
Real Madrid ve İspanya'nın kalecisi olan, Aziz Iker, tabii ki takımımın kalesini koruyan adam olacaktı. Kendisine duyduğum saygı ve sevginin boyutunu tahmin etmek zor değil. Gerçi itiraf etmek gerekirse, bu sene kaleci mevkisi en zorlandığım mevki oldu zira aday olan 4 kaleci de saygıyı hak eden insanlar. Ben Iker'i seçmiş olsam da, diğer tarafta Buffon, Cech ve Neuer vardı. 

Defans: Gerard Pique-Sergio Ramos-Branislav Ivanovic
Normalde yüzüne bakmadığım İspanya Milli Takımının defansını taşıdım sanırım. Bir de yine yüzüne bakmadığım Chelsea'nin Ivanovic'i... Aslında gönlüm Hummels'te kaldı ama adil olacağımı söylediğim için mecburen Ivanovic'e gittim. Defans oyuncularının çoğunluğunun Premier Lig ve özellikle de Chelsea ile City'den olması beni biraz bozsa da, United'ın geride bırakıyor olduğumuz senede pek bir şey yapmadığını da itiraf etmek lazım. Velhasılı, sevgili Pique ve Ramos'un yanına yoldaş olarak Ivanovic'i seçtim.


Orta Saha: Mesut Özil-Xavi Hernandez-Andres Iniesta-Andrea Pirlo
Öncelikle tabii ki Pirlo. Efsane dediğimiz adamları böyle senenin en iyi takımı adayları arasında görünce seviniyoruz. Orta sahada kimseyi gözüm görmeden ilk onu takıma eklediğimi söylersem sanırım ayıp etmiş olmam. Pirlo'nun yanına da Mesut'u aldım. Xavi ile Iniesta'yı kim ayırabilmiş ki ben böyle bir şeye yelteneyim... Bu sene Barcelona'nın senesi olmadı, kabul. Ama bazı adamların kredisi çok büyüktür ve takımları ne durumda olursa olsun kendileri ön plana çıkmalıdır. Bu yazdığımın en güzel örneği de Xavi&Iniesta.


Forvet: Burak Yılmaz-Zlatan Ibrahimovic-Robin van Persie
İşte en çok zorlandığım kategori. Özellikle Persie kararım biraz duygusal olsa da, Persie olmasaydı Falcao'yu alarak takımı tamamlar ve mükemmel takımı ortaya çıkarırdım. Bu demek değil ki Persie kararımdan pişmanım. Aksine, desteklediğim iki takımın forvetinin de en iyi takım listesinde olmasından ziyadesiyle memnunum. Bilhassa, Burak... Uzun süre o kadar çok eleştirildi ki Burak, sırf Galatasaray futbolcusu diye, birilerine rakip diye, demedikleri kalmadı onunla ilgili. Ama o hep sustu ve cevabını sahada verdi. Şimdi hem ligin hem de Şampiyonlar Liginin en çok gol atan isimlerinden birisi. Bu takımda olmayı sadece Galatasaray futbolcusu olmasıyla değil, çok iyi bir futbolcu, forvet olmasıyla hak ediyor. Ibrakadabra'nın insan üstü bir canlı olduğu konusunda hemfikirizdir sanırım. Persie konusuna da değindiğime göre bu kadar.


Teknik direktör: Roberto Di Matteo
Uefa bu sene yılın takımına teknik direktörleri dahil etmemiş. Haksız yere kovulan Di Matteo benim için yılın teknik direktörüydü. Yalnızca Şampiyonlar Ligini almasıyla değil, takımın içinden ilerleyerek teknik direktörlüğe yürümesiyle güzel bir sembol oldu hep. Chelsea, sempati beslediğim bir takım olmasa da, Roberto sempatik bir figürdü. Benim adıma da yılın teknik adamı oldu.

Gelecek sene daha çok Galatasaraylı ve Unitedlı adam burada olsun inşallah. 2012 yılı için benim takımım böyle şekillendi. Siz de kendi takımınızı, linki tekrar vereyim; buradan oluşturabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yazın bakalım 😎