Dünya Kupası başladıııı!

Siz Güney Afrika - Meksika maçını izlerken ben bu satırları yazıyor olacağım. Açılış törenini bi parça izlemenin ardından hemen kupaya dair ilk izlenimlerimi yazmak istedim. Efendim bilen bilir, bi süredir futboldan soğuduğumu söylüyordum. Kâbus gibi geçen 2010 yılının ardından soğumayan beni şaşırtır zaten. Bilhassa Galatasaray taraftarıysanız.. Dünya Kupası'nı bile izlemem arkadaş diye sağda solda boy göstermeye başlamıştım ki minyon tipli bi insan olarak boy göstermek benim neyime?!


Dünya Kupası'nda kimi destekliyoruz diye sorgular olduk. Herkes birbirine sebeplerini anlatıyordu bi kaç gündür. Şöyle bi düşündüm önce, Türkiye yoksa neyime benim Dünya Kupası.. İzlemeyeceğim falan dedim bi hayli. Ama sağolsun Shakira şununla beni benden alarak Dünya Kupası'nın içine çekiverdi. Efendim sonra da kimi desteklesem diye düşünür oldum. Bi kere desteklediğim takım Avrupa'dan olmalıydı. Amerika'sı Asya'sı bana göre değil. Avrupa'da takımlar bazında Manchester United'a duyduğum sempatiden ötürü İngiltere tamamdır dedim. Zaten tanıdığımız bildiğimiz adamlar. Capello'sundan tut da Ferdinand'ına Rooney'e kadar.. Sonra takıma bi bakıyosunuz, Gerrard'ı burda, Lampard'ı burda, Terry burda {ki kendisinden hazetmesem de} hepsi bayrak adamlar. Moral destekçileri de şu kupada en çok olmayı hak eden adam David Beckham olunca, İngiltere desteklenmez de ne yapılır sorarım size.. Zaten ne Almanya'sını severim ne Fransa'sını.. İspanya mı? Benden fersah fersah ötede kalsınlar mümkünse. Casillas nasıl İspanyol oldu şaşırarak seyrediyorum valla. Neyse İngiltere kupadaki asıl favorim ve destekleyeceğim takım olarak ön plana çıkıyor. Bu arada nefESim de öğlen öğrendiğim kadarıyla İngiltere destekçilerinden biri olacakmış. Sebeplerimiz aynı değil falan dedi safım benim ama hiç de öyle değil :)) sevindim, sevindirik oldum :p İngiltere'ye dair ayrıntılı bilgi için Fifa'nın siteye burdan tıkıldayabilirsiniz. Fikstürüdür, puan tablosudur, muhtelif analizlerdir alayı burda var. İnşallah iş görür.

Gelelim gönlümün takımına; elbette tahmin edebileceğiniz gibi Avustralya. İlk maçını pazar günü Almanya ile oynayacakmış. Soldaki iki adam için izleyeceğim Avustralya'yı. Daha çok Harry için tabii ki.. Sonuçta Harry'nin Galatasaray geleceğini malesef Dünya Kupası'na bağladılar. Kapak bi performans sergilemeli ki bizimkiler vay Harry gel koçum buraya diye çekmeliler yeniden bu adamı Galatasaray'a. Sonra Arda'yı İngiltere'ye mi göndereceksiniz, İspanya'ya mı satacaksınız ne yapıyosanız yapın. Ben de sevgilimle daha az çekişirim arkadaş. Arda yüzünden surat asılmaz en azından :p {bunun için de surat yiyeceğim bu arada :c} Artık iş yönetimle taraftar arasında bi inat savaşına döndü ya ondan bu sıkıntılar hep. Neyse Avustralya ile ilgili ayrıntılı bilgi için de burayı tıkıldayabilirsiniz. Sayın ve sevgili Pim Verbeek {Avustralya teknik direktörüymüş kendisi} sana sesleniyorum; lütfen Harry daha çok oynasın, uzun uzun sahada kalsın, goller atsın, asistler yapsın. Neill ile kendisinin sarılmalarını sarı kırmızı forma altında göremedik, bari sarı yeşil forma altında görelim. Duy sesimi!

Gönül isterdi ki buraya "İngiltere - Avustralya finalini izlemek istiyorum ulan!" yazayım. Ama kör talih bu iki takımı aynı çeyreğe düşürmüş. Malesef izlemek nasip olmayacak. Tüm kalbimle başarılar diledim iki takıma. Finalde değilse bile inşallah yarı finalde karşılaşırlar.

Son olarak; şampiyon İngiltere gol kralı Rooney olacak!

Lanet olsun vuvuzela! This time for Africaa! Şölen başlayabilir :))

1 yorum:

  1. Şampiyon İngiltere gol kralı Rooney mi? Hiç gülesim yoktu çeyrek final 2 gol Rooney anca olur

    YanıtlaSil

Yazın bakalım 😎