Son çıkan albümler

Son çıkan, en azından benim son günlerde haberdar olduğum bi kaç albüm var. Hepsini dinledim. Nostalji ağırlıklı bu albümlerden önce Nev, Göksel ve Şevval Sam'ın albümlerini yazacağım bugün için. Yarın ise dinlediğim diğer 2 albümü yazarım artık.. Başlıyoruz;

Nev - Bir Nev-i Alaturka;

Bu albüm bildiğim kadarıyla 2-3 senelik bir proje. Zaten Nev'in o kadife sesinden Efkarlıyım'ı dinlediğimizden beri hepimizin aklında bi Türk Sanat Müziği albümü yapsa fikri geçmiştir sanıyorum. İşte bu albüm, o albüm. Albümde 15 şarkı var isimlerini tek tek saymayacağım. Üstteki albüm kapak resminden görüyorsunuz zaten. Ben kendi adıma söylemem gerekirse en çok; Sevmekten kim usanır, Mazideki aşk ve Şimdi uzaklardasın'ı beğendim. Türk Sanat Müziğine yaklaşık bir buçuk, iki senedir yoğun bi ilgi hasıl oldu bünyede. Dinledikçe bi sükunet, bi huzur geliyor bana. Şarkıların kalitesi hepimizin malumu, Nev'in ağdalı icrası neticesinde de inanılmaz keyifli bi albüm olmuş. Hani bazı albümler olur ya, alırsınız arşivlik olarak koyarsınız bi köşeye.. İşte bu albüm öyle bi albüm. Tavsiyemdir, en azından bi dinleyin derim.

Göksel - Hayat Rüya Gibi;

Bir diğer nostaljik albümümüz Göksel'in Hayat Rüya Gibi albümü. Bu Göksel'in ikinci nostaljik albümü. Anımsarsınız bir süre önce Mektubumu buldun mu? albümüyle yine eski pop şarkılarını söylemişti. Bu albümde klasikleşen 14 şarkı seslendirmiş. Albümde Ajda Pekkan'dan bildiğimiz Palavra şarkısını da Teoman ile birlikte söylemiş. Benim favorim ise elbette Hasretinle yandı gönlüm oldu. Bu şarkı bi gün beni öldürecek. Bakalım ne zaman.. Hasretinle yandı gönlüm dışında, Ah nerede, İçime sinmiyor, Kabahat seni sevende, Olmaz olsun, Ölsem de bir kalsam da bir , Sevil neşelen ve Tek başına şarkılarını arşivime ekledim. Klasik eserleri ve nostaljiyi seviyorsanız bu albüm tam sizlik olmuş.

Şevval Sam - Has Arabesk;

Albümlerin arasında şüphesiz en damar olanı bu. Adından da anlayacağınız üzere Şevval Sam'ın kendi tabiriyle; "hayatında yer etmiş arabesk şarkıları" Hepimizin bildiği, dinlediği yada dinlemediği ama kulak aşinalığımız olan şarkılar. İbrahim Tatlıses şarkılarından Orhan Gencebay şarkılarına kadar, her dönemden şarkı bulmak mümkün. Albümde 15 arabesk parça var. Bu albümde favorim Yalnızım dostlarım oldu. Bu şarkı niyeyse bana dokunuyor. "Ben arabesk dinlemem arkadaşım" diyenlerden biri olarak, biraz da Şevval'in hatrına, bu albümü severek dinleyeceğimi düşünüyorum. En azından dertli olduğum günlerde kafayı bulurum içmeden :)) Bu albümü de tavsiye ederim efendim.

Bugünlük bu kadar, yarın daha günümüz şarkılarını içeren 2 albüm daha gelecek. Bu akşam beğenirsem bi albüm, 3'e de çıkabilir. Bekleyip görelim. Müzik dolu günler dilerim (:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yazın bakalım 😎