HappyThankYouMorePlease | Mutluyum, Devam Et ~ 2011

Hayat insana kaç farklı yol sunar? İyi gibi görünen hep iyi midir? İnsan yalnız mıdır, yoksa yalnızlığını kendisi mi arzular? How I Met Your Mother'dan tanıdığımız Josh Randor'ın yazdığı, yönettiği ve başrolünde de oynadığı Mutluyum Devam Et bu sorulara cevap arıyor kendince. Sıcak, sevgi dolu bi pencereden bakıyor. Hayır, bu kez vıcık vıcık bi aşk filmi değil. Romantik komedi mi? Belki, biraz.. Yazalım bakalım.

Filmde yer yer Ye, Dua Et, Sev'i hatırladım. Sanırım iki film de evrene seslendiği ve göndermeler yaptığı için olacak. Ye, Dua Et, Sev'e nazaran daha tanıdık, daha bildiğimiz bi hikaye. Yapılan eleştiriler doğru. Film Himym'ın uzun metrajlısı diyebiliriz. Özellikle Randor'ın oynadığı Sam karakteri mesleği dışında Ted'e benziyor. Onun gibi romantik, onun gibi sevecen, onun gibi nesli tükenmiş iyi adamlardan. Hani şu hatunların hasretini çektiği.. Filmde 3 iyi arkadaşın, Sam, Mary ve Ann, birbirleriyle bağlı hayatlarının paralel hikayelerini işlemişler. Ben en çok Mary ve sevgilisinin hikayesini sevdim. Ona yakın bi hikaye yaşamayı çok isterdim. Emek verilen ilişkinin minik, sevimli meyvesini böyle gözünün içine bakabilen, senle olsun da nasıl olursa olsun diyebilecek bi adamla yaşayıp, aynı adama hayatımı gözümü kırpmadan adayabilmeyi çok isterdim. Neyse filmde yine saplanacak bi yer bulduğum için en büyük alkışı kendime saklıyorum. Devam edelim.

Filmin en ama en güzel yanı şüphesiz ki soundtrack'i. Hemen edinip arşivlemek gerekiyor. Irish etkileriyle harmanlanmış enfes şarkılar var. En azından filmde duyduğum kadarıyla :) Filmden çok büyük beklentiniz olmasın tüm yazdıklarımın dışında. Vakit geçirilecek, keyifle izlenecek, evde pijamalarınızı çekip elinize kahvenizi aldıktan sonra yatağınıza yayılıp seyredilecek bi film. Baş yapıt falan da değil. Ama vakit kaybı da değil. Filmi yeren kesime aldırmayın. Malum hepimiz festival filmlerinden başkasını beğenmeyen insanlar olduk! :)) Josh'a kıyak geçiyor olabilirim ama ilk film için gayet başarılı olmuş. Yeni filmlerini izlemek de kısmet olur herhalde, inşallah! Filmin en güzel tarafı ise o velet. Rasheen karakterini oynayan velet pek tatlı. Atladığım bişey kalmadı sanırım. Fragman ve bilgiler ile noktayı koyarım. İyi seyirler.

ps: Şu uzun çeneli hatunları bi ben mi beğenmiyorum yaa?

Yapım: 2010 ~ ABD
Tür: Dram, Komedi, Romantik
Oyuncular: Josh Radnor, Kate Mara, Malin Akerman, Zoe Kazan, Richard Jenkins
Yönetmen: Josh Radnor
Senaryo: Josh Radnor
Yapımcı: Benji Kohn, Austin Stark, Chris Papavasiliou, Jesse Hara
Görüntü Yönetmeni: Seamus Tierney
Görüntü Yönetmeni: Jaymay
Filmin Websitesi: http://www.happythankyoumoreplease.com/
Süre: 1 saat 40 dk
Gösterim Tarihi: 17 Haziran 2011 (Türkiye)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yazın bakalım 😎