Üsküdar'a Giderken..


..bu sefer hava açık. Böyle başlıyor dizinin jenerik şarkısı. Öner Erkan ve Erkan Can başta olmak üzere çok keyifli insanların yaptığı ve yaklaşık 2 aydır sürdürdükleri bi iş Üsküdar'a Giderken. E bize de düşen, daha çok insana ulaşmasını sağlamak tabii ki.

Dizi uzun yıllar İngiltere'de yaşayan Erdem'in ülkesine dönmesiyle başlıyor. Babası ölen Erdem, annesi ve ablasına destek olmak için İngiltere'de sürdürdüğü aşçılık eğitimini tamamlayıp babasının mütevazı lokantasının başına geçiyor. Ablası Ayşe ve annesi ile birlikte yaşamaya başlıyor tabii. Babasının yanında senelerdir çalışıp ablasına aşık olan Yavuz, ki sevgili Erdal Tosun can veriyor karaktere, ile süt kardeşi Oğuz, Erdem'in en büyük destekçileri. Oğuz demişken buraya bi parantez gerekiyor. Dizinin en komik karakteri. İlk sevgilisini 30 yaşında yapan Oğuz'un dilinden en çok Filiz dökülüyor iş bu sebepten :)) Erkan Can ise Erdem'in babasını oynuyor. Erdem ne zaman dara düşse, babasının hayaliyle konuşarak doğru yolu bulmaya çalışıyor. Kendi tabiriyle bu ona bilinçaltının bi oyunu :)

Dizinin diğer renkleri ise mahallenin berberi Bürge Abi, Erdem'in kuzeni Hülya ve İsmail Abi'nin yeri eşrafı. Sergen kırması çocuğa da çok güldüğümü itiraf etmeliyim. En çok güldüğüm bölümlerden biri Olgun Şimşek'in konuk olduğu bölümdü bu arada. Dizinin en keyifli anları ise animasyonla yapılmış sahneler. Karakterlerimiz birden birer çizgifilm karakterine dönüşüyorlar. Ve hikayeler o şekilde anlatılıyor. Diğer diziler gibi 90 dakika sürüp gereksiz diyaloglara girmiyor Üsküdar'a Giderken. Tam 1 saate anlatacağı hikayeyi sığdırıp, kimseyi boğmadan, sıkmadan, ince esprileriyle gecelerimize renk katıyor. Bu haftaya kadar perşembe 23:30'da başlayan dizi yarından itibaren pazar 22:30'dan itibaren konuk olacakmış. Bilgilerinize.. Tavsiye etmesi benden, beğenip izlemesi sizden. Dizinin tanıtım fragmanlarından biriyle noktayı koyarım. İyi seyirler!



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yazın bakalım 😎