Ya Sonra | 2011

Özcan Deniz'in bi dönem üzerine yapışıp kalan o arabesk-türkücü halleri, Asmalı Konak ile çözülmeye başlamıştı. Sonra Neredesin Firuze falan derken oyunculuk da Özcan Deniz'in kolundaki bileziklerden birisi oldu. Ya Sonra ise, bence, Özcan Deniz'in tamamen kendini ispat ettiği, en azından etrafındakiler tarafından ispat etmeye çalıştığı, iş olmuş. Buyrun içeriye :)

Film diğer aşk filmlerinden farklı olarak, her şeyin bittiği noktadan başlıyor. Malumunuz, filmlerde çiftlerimiz tanışırlar, ayrılırlar, kavuşurlar nihayetinde de mutlu bi sonla film biter. Bu film de "Ya sonra?" diye soruyor. O aşklar hep öyle sonsuza dek mutlu yaşadılar klişesiyle mi devam ediyor? Yoksa işin rengi değişiyor mu? Özcan Deniz'in oyunculukta kendini ispat etmesinden bahsettim ya demin, bence Özcan Deniz'in bu kadar ışıldıyor olmasının en büyük sebebi, etrafındaki insanlar. Neredesin Firuze'de Haluk Bilginer, Demet Akbağ, Ruhi Sarı, Cem Özer ve Ragıp Savaş ile parlamıştı. Ya Sonra'da ise, yine Ragıp Savaş, Barış Falay, Janset ve Deniz Çakır ile oynamanın şansını yaşıyor. Deniz Çakır demişken onun da bu filmdeki yerini kimse yadsıyamaz. Benim filmi bu kadar beğenmemin sebebi Deniz Çakır bile olabilir.

Filmin ana fikri, evliliğin aşkı öldürmese bile körelttiği. Kadının belli bi entellektüel geçmişi, kariyeri, mesleği bile olsa, evlendikten sonra erkeğin eteklerinin altına girmesinin sonucunda hayatını ona adamasıyla bi parça silikleştiği gerçeği var. Erkeğin de "köprüyü" geçmesinin ardından, ilgisinin ve sevgisinin azalmasıyla başlayan o süreç ilişkiyi bitme noktasına getiriyor. Hele araya girmeye çabalayan başkaları da varsa bu süreç maalesef hızlanıyor. Neyse filmin tamamını da anlatmış olmayayım :)) Klişelerle dolu rererö diye bik bik edenlere sesleniş: klişelerle dolu olmayan bi aşk filmi gösterin onu izleyelim lütfen. Hem Hollywood yapımı klişeleri izleyeceğinize Türk yapımı klişeleri izleyin der milliyetçiliğe de selamı çakarım. Özcan Deniz yazmış, oynamış e bi de yönetmiş. Filmi de kotarmış. Siz Beyaz Türkler beğeneyebilirsiniz, ben sevdim kardeş. Tavsiye de ederim. Vaktinizi güzel geçirmenize sebeptir bu film. Spoiler'da tek bi sahneden bahsedeceğim. Ondan sonra da fragman, bilgilerle bitireceğim. İzleyen yorumu çakabilir.

Spoileeer!
Filmde yer yer gözlerimin dolduğu olsa da, bildiğin ağladığım bi yer oldu. Adem hastadır. Didem eve eşyalarını almaya gelir ve Adem'in içmeden iyileşmeyeceğini bildiği o çorbayı yapar. Didem çıktıktan sonra, Adem eve gelir. Evin içinde yürürken çorbanın kokusunu hasta burnuna rağmen alır. Ve fonda Sezen Aksu'nun Seni Kimler Aldı şarkısı çalmaya başlar.. Bittiğimin resmidir işte o an!

"Yürüyorum hasretin, acının üstüne.."


Yapım: 2010 ~ Türkiye
Tür: Dram, Komedi, Romantik
Oyuncular: Ayşen Gruda, Deniz Çakır, Özcan Deniz, Cezmi Baskın, Naz Elmas , Barış Falay
Yönetmen: Özcan Deniz
Senaryo: Özcan Deniz
Yapımcı: Ercan Deniz, Vural Turunç, Sinan Tekin
Görüntü Yönetmeni: Altan Dönmez
Görüntü Yönetmeni: Deniz Çakır, Sezen Aksu, Özcan Deniz, Yıldıray Gürgen, Yasemin Mori
Filmin Websitesi: http://www.yasonrafilm.com
Süre: 1 saat 45 dk
Gösterim Tarihi: 25 Şubat 2011 (Türkiye)





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yazın bakalım 😎