The Hangover Part II ~ Felekten Bir Gece 2 | 2011

İlk filmi önceki akşam izleyip dün yazmıştım. İkinci filmi de dün akşam izleme fırsatı buldum. İster istemez ilk filmle kıyaslayınca, vasat olduğunu söylemek mümkün. Ama ilk filmden bağımsız düşünürsek, yine felekten bir gece ve yine başarılı bir film izledim ben. Her şeyin ilki güzeldir klişesine girmek istemiyorum ama ilk filmi daha iyi bulmamın sebebi büyük ihtimalle Las Vegas fonuyla çekilmiş olmasıdır. Gelelim filmden ayrıntılara..


İkinci filmde bu kez ekipten Stu'nun nikahına konuk oluyoruz. Taylandlı bir hatunla evlenecek olan Stu'nun düğünü için kurt çetesi bu defa Tayland'a gidiyor. Stu'nun aman kayınpederle papaz olmayayım, aman bu kez de Doug'ın bekarlığa veda partisindeki gibi şeyler yaşamayalım diye bekarlığa veda kahvaltısı organize etse de, kendisini ertesi sabah yine hiçbir şey hatırlamadan buluyor. Yine Alan'ın başının altından çıkan hap mevzusuyla da, bu kez Bangkok'ta felekten bir gece yaşıyorlar. Ve evet, tahmin edebileceğiniz gibi ertesi sabah hiçbiri bir şey hatırlamadan uyanıyorlar. İlk filmin en çok konuşulan şeyleri şüphesiz Mike Tyson ve müthiş mafya Mr Chow'du. Mike Tyson'ı da Mr Chow'u da yeniden izleme fırsatı buluyoruz ikinci filmde de. Tyson demişken soundtrack'e değinmek lazım biraz da. İlk film kadar iyiydi müzikler. Yine tadında olmuş. Tabi en güzel şarkı yine Stu'nun söylediği şarkı diyerek spoiler'a selamı da çaktım.


Bradley Cooper ile Zach Galifianakis arasındaki diyalogları izlemek, aslında başlı başına Alan'ı izlemek çok büyük keyif. Üzerine Ed Helmes'in de oyunculuğunu ekleyince eğlenceli bir film çıkmış ortaya. Bir de, ilk filmde ekip dışındaki gülümseten unsur bebekti. Bu filmde de maymun kullanmışlar. Ekibin yeni ayıldıkları anlarda, daha kendilerine bile gelememişken maymunla karşılaşmaları filmde sanırım en çok güldüğüm şey oldu. Film henüz yeni sayılır, ki Türkiye'de Haziran 2011'de gösterime girmiş, ilkini seven bunu da sever diyebileceğimiz türden olmuş. İlkinin kopyası değil. Ama aynı hikayeyle, aynı fikirlerle devam ediyor. Yer farklı, zaman farklı, kişiler ve/veya nesneler farklı. Bir de müjde, ilk ikisini izledikten sonra acaba üçüncüsü için bir plan var mı diye araştırdım. Ve evet, üçüncü film için hazırlıklar başlamış. Henüz senaryo aşamasında olsa da, bu kez kimin bekarlığa veda edeceğini merak ettim bile. Alan mı yoksa?! İzlenir ki bu.. Şimdiden iyi seyirler izleyecek olanlara.  

Spoileeer!
Filmin sonundaki fotoğraflar yine kırdı geçirdi. Olay çözüldükten sonra, yok bu sefer fotoğraf çıkmaz diyen beni ters köşe yaptı diyebilirim :) Doug gibi bir güzelliği sürekli dışarıda tutuyorlar, üzüyorlar. Filmde fotoğraflar ve maymunla karşılaşma sahnesi dışında en çok güldüğüm yer, budist tapınağına gidip, orada konuştukları için dayak yedikleri sahneydi. Stu'nun olayı çözmesi fakat buna rağmen millete anlatayım diye en çok dayağı yiyen isim olması ise epic fail'lerin en büyüğü olabilir.
Imdb notu: 6.7/10
Yapım: 2011 - ABD
Tür: Gizem, Komedi, Macera,
Süre: 102 dakika
Yönetmen: Todd Phillips,
Oyuncular: Bradley Cooper, Justin Bartha, Zach Galifianakis, Paul Giamatti, Jamie Chung, Ed Helms, Ken Jeong, Mike Tyson, Todd Phillips, Mamie Van Doren, Alex Revan, Sondra Currie, Cat Doss, Jeffrey Tambor, Jamie Noel, Dylan Boyack, William A. Johnson, Jordan Bobbitt, Michele Aristy, Olivia Jackson, Justin Reed, Aedin Mincks, Vineet, Lancelot Kwok, Amarin Cholvibul, Ron Smoorenburg, Bill Clinton, Mason Lee, Karen Jean Wu, Tanner Maguire, Lex De Groot, Kelli Stoner,
Senaryo: Todd Phillips, Craig Mazin, Scot Armstrong,
Yapımcı: Todd Phillips, Daniel Goldberg, Jeffrey Wetzel, Thomas Tull, David Siegel, Jon Jashni, Chris Lowenstein, Scott Budnick,


Konu: Stu, Phil, Alan ve Doug Stu'nun düğünü için Taylan'a gider. Las Vegas'taki unutulmaz bekarlığa veda partisinden sonra Stu işini şansa bırakmayıp sakin bir düğün öncesi kahvaltısı yapmayı tercih eder. Ancak ertesi sabah başka bir şehirde, yüzünde bir dövme, bardakta kesik bir parmak ve bir maymun ile uyandığında hiçbir şeyin planladığı gibi gitmediğini fark edecektir, üstelik karısının kardeşi de kayıptır. ... Vegas'ta olan Vegas'ta kalabilir ama Bangkok'ta olanlar hayal bile edilemez.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yazın bakalım 😎