Keşanlı Ali Destanı

Nejat İşler... Aykırı adam, şahane oyuncu. Zaten sanatta başarılı performansların ardında illa ki aykırı bir kişilik olur. Nejat İşler de bunun en büyük kanıtlarından birisi. Televizyon oyunculuğu, daha doğru tabirle dizi oyunculuğu pek ona göre değil. Açık açık söylüyor, "param bittiğinde televizyonda iş yapıyorum, sonra da sıkılıp bırakıyorum" diye. Bu aralar ise Kanal D için Haldun Taner'in yazdığı Keşanlı Ali Destanı'nı çekiyor. Dizi bu akşam yayına girecek ilk kez. 


Hikayeyi senaryolaştıran isim Özen Yula. Yönetmenliği ise Çağan Irmak'a ait. Dizide Nejat ile başrolü paylaşan isim Belçim Bilgin. Belçim'in Hatırla Sevgili'den sonra ikinci televizyon işi olacak Keşanlı Ali Destanı. Şahsen beğendiğim bi oyuncu kendisi. Dizide Ali'nin sevdiği kadın olan Zilha'yı canlandırıyor. Konusu özetle şöyle; Ali, sevdiği kız olan Zilha'yla evlenmek için askerliğinin biteceği günü saymaktadır. Askerliği biter ve köyüne döner. Annesi, Zilha'yı istememektedir. Ayrıca Zilha'nın dayısı olan Çamur İhsan da, köyün delikanlılarından Sipsi ile Ali arasında, daha çok başlık parası alabilmek için, bir yarış başlatır. Çamur İhsan bir gece bıçaklanır. Ali, Çamur İhsan'ı kurtarmaya çalışırken de, Çamur İhsan ölür ve cinayet Ali'nin üzerine kalır. Zilha, Ali'ye düşman olmuş gibi görünse de, hala onu sevmeye devam eder. 


Dizide şimdilik bir ofsayt yok gibi duruyor. Ben aslında çoğunluğun aksine, böyle klasikleşmiş eserlerin dizileşmesinde bir sakınca görmüyorum. Herkes tiyatroya gitmiyor, herkes sinemaya gitmiyor, ama herkes televizyon ve dizi izliyor. Klasiklerin bu şekilde halka aksettirilmesi ve tanıtılması çok doğru bir hareket. Çok uzatmadan, tadında bırakarak -ki Nejat İşler ile işe başlandıysa en fazla 2 sene sürer- başarılı bir iş olmasını diliyorum. Dizi bu akşam 20:15'te Kanal D'de başlıyor. Şimdiden izleyecek olanlara iyi seyirler. Son olarak dizinin fragmanı;





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yazın bakalım 😎