Günlerden Galatasaray #şampiyon

Valla epeydir bu şampiyonluk yazısını yazmıyordum, özlemişim. Nedir bu yazının içeriği hemen bilmeyenlere ve partiye yeni katılanlara açıklayayım kısaca. Galatasaray'ın bu sezon ligde yaptığı maçların tamamını birer fotoğraf ve cümle ile hatırlıyoruz. Sezonun Galatasaray adına gol kralını seçiyoruz. Alkışlar. İstiklal Marşı ve kapanış. Buyursunlar.
1- Antalyaspor 0-1 Galatasaray (Bafe); sezonun ilk maçından takımın beni heyecanlandırmasından bahsetmişim. Yanıltmayana bin şükür.

2- Galatasaray 0-1 Giresunspor; Dries'in fotoğrafını kullanıp mutlu olmaya çalıştığıma göre bu maç beni çok üzmüş. Eh, üzmesi de normal zira Galatasaray'ın bu sezon iç sahada tek mağlubiyeti var.

3- Ümraniyespor 0-1 Galatasaray (Bafe); Takım gol atamayıp tek farkla yendiği günler... Gol atacak diye tepine tepine yüz gol attırdım.

4- Trabzonspor 0-0 Galatasaray; Dries'e derin duygular beslemeye başladığım günler. Bi onu övmüşüm 😄

5- Galatasaray 2-1 Gaziantepspor (Bafe - rakip kk); Sezonun ilk kenetlenmesi. Şampiyonluk burada gelecekmiş de haberimiz yokmuş.

6- Kasımpaşa 2-3 Galatasaray (Bafe - Keremx2); Hocayı övdüğüm ve takımdan olacak dediğim ilk maç. Kayıtlara geçsin. Bebeklerimin güzelliği peki?

7- Galatasaray 2-1 Konyaspor (Kerem - rakip kk); Ne maç olmuştu bu yahu! Gerilmekten dümbeleğe dönmüştüm. 

8- Adanademirspor 0-0 Galatasaray; Bu maçı şehir dışında olduğumdan izleyememiş ve ifrit olmuştum. Şimdi hatırlayınca tekrar sinirlendim. Evet.

9- Kayserispor 2-1 Galatasaray (Alper); seneye inşallah lig çift sayıda takımla oynanır da şu bay geçme olayları bi biter. 

10- Galatasaray 2-2 Alanyaspor (Dries - Mauro); benimkilerin sahneye çıkışı, nefis koreografi, hakem katliamı, beraberlik. Güzel başlamış tatsız bitmiş.

11- Karagümrük 0-2 Galatasaray (Emre Taşdemir - Mata); Yunus'a büyük kızmışım bu maçta, şimdi hatırlamıyorum bile nedenini...

12- Galatasaray 2-1 Beşiktaş (Mauro x2); ben bu maçta da şehir dışındaydım. Muhtemelen gelecek bir sene için son şehir dışım falandı... Canlarım benim ilk derbi galibiyetleri...

13- Başakşehir 0-7 Galatasaray (Kerem x3 - Mauro - Dries - Abdülkerim - rakip kk); Allah'ın aşkına dünya kupası arasına girilen maçlara bir bakın yahu. Biri derbi galibiyeti diğer 7-0! 

14- Galatasaray 2-1 İstanbulspor (Bafe x2); bu maçla ilgili enteresan bir anekdot şöyle; Fener lider giderken bu maçtan önce puan kaybediyor. Ben de demişim ki, şu maçı alsak da sezon sonuna kadar lider kalsak... Kalbim temiz naaapıyım😝

15- Sivasspor 1-2 Galatasaray (Dries - Alper); Rıza Çalımbay bu maçtan içerideki Sivas maçına kadar aralıksız ağladı. Neyse içeride yendik de bari sesi kesildi çok şükür.

16- Galatasaray 2-1 Ankaragücü (Bafe - Alper); ulan Taylan... Ne yazdı ama çocukluk aşkına😄

17- Fenerbahçe 0-3 Galatasaray (Mauro - Sergio - Kerem); sezonun ikinci derbi galibiyeti. Silkeleyip geçmişiz şunları.

18- Galatasaray 4-0 Hatayspor (Kerem - Mata x2 - Bafe); Devrenin son maçı. Mata'ya da goller attırmışız ya, helal olsun yahu. 

19- Galatasaray 2-1 Antalyaspor (Mauro - rakip kk); şu maçın savrukluğuna kurulup duruyordum. Lig bitti yine aklıma geldi, yine kuruldum bak.

20- Giresunspor 0-4 Galatasaray (Dries - Leo - Milot - Yunus); gol olup yağmamışız akmışız resmen ya... Şu gol sahiplerine bir bakın... Canlarım.

21- Galatasaray 3-2 Ümraniyespor (Abdülkerim - Mauro x2); sezonun geri dönüşü, şampiyonluk habercisi. Ne maçtı be!

22- Galatasaray 2-1 Trabzonspor (Dries - Mauro); aslında sezonun en acı maçı buydu galiba. Çünkü bu maçın akşamında büyük deprem oldu ve liglere bir ara daha verdik. Ara vermeyi geç milyonlarca insan canından oldu. Çok zordu çok. 

23- Galatasaray 1-0 Kasımpaşa (Nicolo); Nicolo'nun ilk resmi golü, Selçuk'umun takımı, bir aylık aranın ardından gelen galibiyet, tatlı maçtı evet.

24- Konyaspor 2-1 Galatasaray (Milot); ulan ne seriydi nasıl kırıldı ama. Öf Konya, neye yararsın?!

25- Galatasaray 2-0 Adanademirspor (Nicolo - Fred); yine çok tatlı bir maçtı bu ya. Fred'in golü de maçın açılış golüydü ki sonlara doğru gelince daha da kıymetli oldu.

26- Kayserispor 0-6 Galatasaray (Mauro x3 - Milot - Nicolo - Kerem); civcivin hattricki ile arkamıza yaslanıyor ve tebessümle hatırlıyoruz o günü. 

27- Alanyaspor 1-4 Galatasaray (Mauro - Milot - Dries - Abdülkerim); şampiyonluğun yaldır yaldır dillendiği maç olmuş benim açımdan. 

28- Galatasaray 3-3 Karagümrük (Kerem - Sergio - Sacha); ligin en sürpriz puan kaybı hangi maçı diye sorsak, cevabım bu maç olurdu. Hem yenilmemek çok kıymetli hem de hiç beklemediğimiz yerden gelen puan kaybı aşırı şaşırtıcıydı.

29- Beşiktaş 3-1 Galatasaray (Mauro); ama nasıl yenildik, tertemiz, çiçek gibi...

30- Galatasaray 1-0 Başakşehir (Mauro); tek tek tek nasıl atmış ama erkek yaaa! Alfa erkek!

31- İstanbulspor 0-2 Galatasaray (Mauro x2); ama nasıl oynamadan da kazanmışız. Yine mi güzeliz yine mi çiçek diye Cihan Okan'ın kulakları çınlasın.

32- Galatasaray 2-0 Sivasspor (Mauro x2); bu maçın en güzel tarafı neydi biliyor musunuz? Evet, Sivasspor teknik direktörünün Galatasaray'ın rakibi olmadığını anlamasıydı.

33- Ankaragücü 1-4 Galatasaray (Mauro x2 - Sergio - Alper); ve geldik şampiyonluğun ilan edildiği maça... Arada bay geçilen haftaları, hükmen galip gelinen maçları falan yazmadım artık tarihin gıcık tarafını kayda geçmemize neden yok ama bu maçla Cumhuriyetin 100. yılında, Cumhuriyetin başkenti Ankara'da şampiyonluğumuzu ilan etmenin büyük gururu bize yetti. Teşekkürler süper boys!

34- Galatasaray 3-0 Fenerbahçe (Nicolo x2 - Mauro); ulan keşke her hafta Fenerle oynasak LOL!

Galatasaray bu sezon resmi olarak 36 maç oynadı. Bu maçların 28'ini kazandı, 4'ünü kaybetti, 4'ünde berabere kaldı ve 88 puanla şampiyon oldu. Bu 36 maçın 18'i içerideydi ve 15 galibiyet, 1 mağlubiyet ve 2 beraberlik aldı. Deplasmandaki 18 maçın ise 13 galibiyet, 3 mağlubiyet ve 2 beraberlikle sonuçlandı. İki alanda da ligin lideri konumunda.

Galatasaray'da bu sezonun en golcü ismi 22 gol ile Mauro oldu. Mauro'yu 9 golle Kerem takip ediyor. Sonra da 8 golle Bafe var. Asist krallığında ise Kerem'in 10, Mauro'nun 7 asisti mevcut. Yani bu iki arkadaşın kurduğu şirket epey çalışmış. Forvet övdük biraz da defans öveyim. Galatasaray 36 maçta yediği 27 golle -ki maç başı 1 golden bile az- ligin en az gol yiyen takımı konumunda. En çok gol atan takım özelliğini ise (Beşiktaş son maçında Konya'ya 10 gol atmazsa) Fenerbahçe'ye kaptırmış. Canı sağolsun, nazarlıktır.

Sezonun Serapça özeti bu şekildeydi. Hoş oldu. Tatlı oldu. Çok güldük, çok gerildik, yeri geldi duygulandık, yeri geldi aklımız çıktı. 23. şampiyonluğumuz hayırlı olsun. Yetmez bize bir kupa hedef şimdi Avrupa!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yazın bakalım 😎