Derbi Totemleri #4 {t. direktör falan..}

Bugün Harry, Milan ve Arda'nın ardından tüm kalbimle, kıvırcığı, Frank'ı, Rijkaard'ı yazacaktım. Destek olacaktım, "Fenerbahçe maçını al, bas istifayı abisi hepsi mosmor olsun" diyecektim. Ama tükürdüğümün kaderi -yönetimi- ona veda yazısı yazdırdı.

Bülent Korkmaz'ı şu takımın başında gördüğümde içimde nasıl bi sevinç hasıl olmuştu anlatmam imkansız. Böyle her zamankinden bi kat daha cıvıl cıvıldım. Boru mu ulan, bkbk#3 {Büyük Kaptan Bülent Korkmaz #3} Galatasaray'ın teknik direktörü olmuştu. İyi başlasa da, Avrupa Ligi'nden Samiyen'de elenmek Kaptan'ın sonunu hazırladı. Küfredenleri mi ararsın, yuhlayanları mı ararsın, bıraksın diyenleri mi istersin?.. Yetmedi! Müthiş (!) yönetimimiz yaka paça gönderdi Kaptan'ı. O günlerde de çıldırmıştım, gelmesin kimse beğenmem demiştim kiii Rijkaard dediler. Ağzımız açık kaldı, yalan yok. Tamam Haldun Üstünel sürprizlerine alışkındık ama, Haldun Başkan öyle bi adamdı ki, sizi şaşırtmak için hep bi adım ötesine giderdi hayallerin.

Rijkaard yalnız da gelmemişti üstelik. Yanında bi de Neeskens vardı. Ama nasıl havamız var, anlatamam. Total futbol oynayacağız, Barça olacağız diye umutlanıyoruz. Umut fakirin ekmeği ya.. Gel zaman git zaman, Rijkaard pembe bi rüyayken, sevgili (!) yönetimimiz o pembeliğin üzerine kara kabus gibi çöktü. Sistemine uygun adamlar alınmadı, eli kolu bağlandı Frank'ın. Sonrası ise tanıdık sahneler. Adnan Polat'ın yönettiği Galatasaray'ın taraftarıysanız bunları biliyorsunuzdur mutlaka. Futbolcu ruhsuzluğundan ileri gelen başarısız sonuçlar, kaybedilen maçlar, elden kayıp giden kupalar.. Ama kabahati üzerine alıp "benim yüzümden" demeye hiç birisinin cesareti yok. Tüm suçlu teknik direktörler. Şimdi sorarım size;
  • Karl Heinz Feldkamp,
  • Cevat Güler,
  • Michael Skibbe,
  • Bülent Korkmaz,
  • Frank Rijkaard..
5 teknik adamın 5'i de mi hatalı, yoksa hata başkalarında mı? Dün haber geldiğinden beri kıvranıyoruz. Mesela derbinin hakemi belli oldu dendi. Ama derbide Galatasaray'ın başında kim olacak, o belli değil daha.. Tuhaf hissettiriyorlar insana. Ne düşüneceğimi, ne diyeceğimi şaşırmış durumdayım. Bildiğim tek şey ise, gidilen yolun yol olmadığı. Şapkanızı önünüze koyun bi an düşünün; Rijkaard gitti, peki siz?..

ps: Yukarıdaki fotoğrafa dair tek cümle; "vakit tamam, seni terkediyorum.."


ilgili haber için tık..
ilgili fotoğraf için tık..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yazın bakalım 😎