Derbi Totemleri #6 {Saraçoğlu'ndaki maçlar}

Yarınki maçtan önce 4 tane önemli maçı ikişer ikişer günlere dağıtmak istedim. Bu 4 maçın ortak özelliği tabii ki Galatasaray - Fenerbahçe maçları olması ve Saraçoğlu'nda oynanmış maçlar olması. Bugün tarihi iki maçı ele alacağım müsadenizle, buyrun efendim içeri..

24 Nisan 1996
Fenerbahçe:1-1:Galatasaray;
Tek kelime edeceğim ve bu maçın niye önemli olduğunu çözeceksiniz :) "Souness" Galatasaray'ın efsanevi isimlerinden Souness'e Ulubatlı ünvanını veren o maçı çıplak gözle izlemek bana nasip olmadı, olduysa da hatırlamıyorum. Dile kolay 14 sene olmuş.. Ama fotoğrafı her an gözümün önünde.. Türkiye Kupası'nda karşılaşıyorlar. İlk maç Samiyen'de. Galatasaray, Saunders'in golüyle 1-0 kazanıyor maçı. Sonra Saraçoğlu deplasmanına gidiyoruz toplanıp. Şimdilerin Fenerbahçe teknik direktörü Aykut Kocaman'ın golüyle maç uzatmaya gidiyor. Uzatmalarda yine Saunders ile beraberliği yakalayan Galatasaray'ım, eliyor Fenerbahçe'yi ve kupaya uzanıyor. Souness de Galatasaray bayrağını alıp, çakıyor sahanın ortasına. O gün bugündür de Cimbom bi Souness daha bekliyor. Yine Saraçoğlu'nu fethetmek için (:

6 Kasım 2002
Fenerbahçe:6-0:Galatasaray;
7-0'lık Galatasaray galibiyetini tenzih edersek, yüz senedir süren rekabetteki en farklı maç olarak dikkatimizi çekiyor. Bizim jenerasyondaki Galatasaraylı'ların en kötü maçlar sıralamasında ilk 3'e kesin giren bu maç, yine bizim jenerasyondaki Fenerbahçeli arkadaşların ise hâlen övündüğü ve üstüne espriler yaptığı bi maç olarak dikkat çekiyor. Bi Galatasaraylı olarak ne kadar kızsam da, "ben olsam ben de aynını yapardım kanka" demekten de kendimi alamıyorum, şimdi gençlerin hakkı var :)) Tuncay, Ortega, Serhat (2), Ceyhun, Ümit Özat'ın attığı gollerle galip gelen Fenerbahçe, haklı bir gurur da yaşıyor, hem de yıllardır. Bize de tebrik etmek düşüyor.. Tıpkı Özhan Başkan gibi..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yazın bakalım 😎