Derbi Totemleri #5 {George Hagi}

Teknik direktör konusunu dün kapatmıştım. Zaten ligin 9. haftasında en fazla getirecekleri adam ya Gerets olurdu, ya Lucescu, ya da Hagi.. Hagi adını sağolsun sevgiliden duyunca, yazmadan edemedim.

Hagi'nin gelişi hemen 2005'teki Türkiye Kupası finalini getirdi akıllara.. Hep der ya Galatasaray taraftarı, "kasımlar sizin olsun mayıslar bizim" diye işte nice kupalardan yola çıkarak edilmiş bi laftır bu laf. Şimdi bu lafın edilme sebeplerinden biri olan o kupayı anımsıyorum da, Hakan Şükür'ün -Fenerbahçe'nin kendi kalesine attığı golü de sayarsak- hattrick yaptığı, Necati'nin gol attığı, Ribery'nin hâlâ takımda olduğu ve fırtına gibi esmeye başladığı, Hagi'nin de teknik direktör olduğu maç geliyor aklıma. Fenerbahçe'yi 5-1 yenerek Türkiye Kupası'nı müzeye getiren isim olmuştu Hagi. 10'un teknik direktör olduğu dönemde, Galatasaray iyi futbol da oynuyordu aslında. Takımın içinde Hakan Şükür'ün kaptanlığı, üstlerinde Hagi ve en tepede de Özhan Canaydın ile başarılı bi jenerasyon yakaladığımızı söyleyebiliriz. Şimdi önümüzde yine bi Fenerbahçe maçı var ve Hagi yine bu takımın başında.. Ne dersiniz tarih tekerrür eder mi bi kez daha?.. Derwall'den sonra bir kez daha "Galatasaray'ın olduğu yerde ümit vardır" lafını eden de Hagi değil midir mesela?..

Şimdi tek endişem, daha önceki 5 teknik direktörde olduğu gibi yönetimin, Hagi'nin de arkasındayız açıklaması yapmasıdır. Malum bizim yönetim arkaya geçince, işler de arkaya arkaya, geri geri gitmeye başlıyor ya.. Son olarak, Hagi'nin yardımcısı da Tugay Kerimoğlu olmuş. O konuda da heyecanlanamıyorum malesef. Zira aklıma Ümit Davala'nın da yardımcı teknik adam olduğu günler geliyor da, Allah korusun.. Bol şans Gica, bizi bilirsin, her türlü arkandayız :)

ilgili ve ölünesi fotoğraf için tık..
ilgili haber için tık..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yazın bakalım 😎