"Everybody Dies" | House Final

Dikkat bu yazı 21 Mayıs'ta yayınlanan House dizisi finaline dair ağır spoiler içerir. Böylesine bir diziye veda etmek benim için kolay olmayacak. Yeni bölüm olmayacak demek daha doğru aslında vedadan ziyade. Çünkü ben House'un tüm bölümlerini arşivime katıp, özledikçe izlemeye devam edeceğim. Dizinin finalini izlemeyenler bi çıksın biz izleyenlerle bişey deneyeceğiz yazının devamında. Başlıyorum!


Final bölümüne dair birçok spoiler okudum. Bazısı Wilson'ın öleceği ve dizide geçmişte yer alan tüm oyuncuların Wilson'ın cenazesine geleceğine dair ipuçları içeriyordu. Bazısı House'un bir hastayı tedavi ederken Wilson için aklına bir fikir geleceğini ve Wilson'ı da House'un iyileştireceğini söylüyordu. Bazısı Wilson'ın öleceğini, House'un Thirteen'e ötenazi yapacağını ve sonra da vicodin ile intihar edeceğini, bu yüzden bölümün adının "Everybody Dies" olacağını söylüyordu. Ayrıca dizinin yapımcılarından da House gibi bir dizinin mutlu sonla bitmeyeceğinin, bitemeyeceğinin haberi gelmişti. Son bölümün castında eski karakterlerden Kutner, Thirteen, Amber ve Masters'ın da yer alacağı haberi geldi sonra da. Bu kadar doktor ya büyük bir vakanın çözümü için ya da tahmin edilen o kötü son yani bir cenaze için bir araya gelir diye düşündürdü ister istemez. Bu arada ben hala Edelstein'ı (Cuddy) bekliyorum castta çıkacak diye..



Final bölümü House'un yanan bir binanın içinde Kutner'ın hayaliyle konuşurken başladı. Kutner, bilinçaltında House'un neden o binada olduğunu ve intiharın eşiğinde olmasının sebebini sorguluyordu. Kutner'ın ardından Amber çıktı meydana. Amber'ı görür görmez "cehennem nasıl?" diye soran House'a hayran olunmaz da kime olunur sorarım. O durumda bile tebessüm ettim şahsen. Sonra House'un eski eşi Stacy'i gördük. House'un en sağlam vedası da Stacy'e oldu. Öyle ki bi ara House'un bebeği bile oldu. Baba olabilirsin dedi Stacy House'a. Beni kimse sevmez ki diye konuşurken seni sevebilecek iki kişiden fazlası var dedi Stacy kendisini ve Cuddy'i kastederek. Stacy ile birlikte Cameron'ı da gördük House'un bilinçaltında. 

House ölmekten vazgeçip ayağa kalktı. O sırada da binanın dışında Wilson ve Foreman binanın içinde bişeyler görmeye çalışıyorlardı. Tam House ile gözgöze geldi Wilson ki o anda House'un göründüğü yere bir alev yığını düştü. Bu sahnenin ardından da House'un cenazesine döndü ekran. 




Herkes vedasını bu sözlerle ederken en iyi vedayı şüphesiz Wilson yaptı. Tamam diğerlerinin söyledikleri de yalan değildi ama 8 sezonda 176 bölümde izlediğimiz House tam olarak da şuydu;





Bu vedanın ardından da telefonuna "shut up you idiot" diye bir mesaj geldi ki o mesaj gelirken House'un öldüğünü sandığım için mi yoksa yaşıyor olduğu için mi gözlerim doldu emin değilim. 

Wilson ile 5 ayını geçirmek için hayatından vazgeçen House'un son repliği "cancer is boring" oldu. Sonra motorlarına binip kalan 5 aylarını geçirmek üzere yola çıktılar. Tabi finalin son sahneleri yalnız House&Wilson vedasıyla olmadı. Tüm ekibin son hallerini gördük. Chase House'tan boşalan yere geçti ve Adams ile Park'ı ekibine alarak yeni patronu oldu DM bölümünün. Cameron'ın evlendiğini ve anne olduğunu gördük o da kendi yolunu çizmiş oldu böylece. Son olarak Foreman da odasında House'un doktor kimliğini bularak House'un ölmediğini gülümseyerek fark etti. Anlatması benden vedası sizden. Bir devrin de böylece sonuna geldik. O kadar beklemediğim buna rağmen o kadar güzel bir sonla bitti ki dizi, elimden veda etmekten fazlası gelmiyor şu an. Arşivlemeyi unutmayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yazın bakalım 😎