Haftalık dizi yorumları | 1-5 Mayıs



Dikkat bu yazı 1-5 Mayıs arasında yayınlanan diziler hakkında ağır spoiler içerir! Sonra vay ben görmedim aman ben okumadım demeyin. House, How I Met Your Mother ve The Big Bang Theory'nin yeni bölümlerini yazıyorum dilim döndüğünce. House bitiyor olduğu için mi bana efsanelik derecesine yükseliyor gibi geliyor, yoksa bitiyor olduğu için mi yazarlar şu da olsun bu da olsun diye bölümleri efsaneleştiriyor anlayamasam da, biteceği olgusunu kenara itersem, dizi müthiş ilerliyor diyebilirim. Öyleyse House ile başlayayım.





House; geçen hafta Wilson'ın kanser olduğunu öğrenmiştik bölüm sonunda. Bu bölüm Wilson ve House'un birlikte bir delilik yaparak Wilson'daki kanserli tümörü radyasyon tedavisiyle küçültmeye çalışmalarını izledik. Wilson'ın yaşadığı ağrılar, House'un o ağrıları son vermek için önce onunla birlikte morfin alması sonra da son vicodin'lerini onunla paylaşması, Wilson'ın gördüğü ölen çocuğun hayali, House'a söyledikleri, House'un Wilson acı çekerken ona bakışları, sonra Wilson'ın kendine gelmesi ve ilacın faydasını gördüğünü anlamamız, hepsi hepsi şu an yazarken bile gözlerimi dolduruyor. Bölüm sonunda Wilson'ın iyi olduğunu gördüm ya, tamam üzülmeye gerek yok. Hatta Wilson odasına girdiğinde Hangover'a kırpılan göz de çok hoşuma gitti. Morfinin etkisiyle uyuyan Wilson'ın yanına çağırdığı iki kadınla şahane fotoğraflarını çeken ve fona koyduğu şarkıyla video haline getiren House'un bu şakası Wilson'ı ilk kez kahkahalarla izlememizi sağladı.


How I Met Your Mother; bölümün ilk sahnesinde Barney'nin yaşlı bir kadınla girdiği diyalogda iyi güldüm. Ama Quinn ile küsmeleri olsun, Ted'e online arkadaşlık sitesi için hazırladığı sahte profil olsun, Lily'nin doğuma girdiği sahne olsun şaşırtmadı beni sahneler. Ha şaşırmak için mi izliyorum? Hayır. İzlemekten keyif aldığım için izliyorum. Ted ile Robin'in arkadaş olarak kalıp kalamayacağını merak ediyorum, Lily'nin doğum yapıp yapmadığını merak ediyorum, Barney'nin Marshall'ı nasıl toparlayıp götüreceğini ve dahası yüzünün neden asıldığını merak ediyorum. Zira eğer doğum başlıyor acele gelin minvalinde bir mesaj dinlemiş olsaydı panik-heyecan-mutluluk karışımı olurdu yüzünde. Bekleyip göreceğiz.


hahaha Star Trek tarzı doktorculuk hahahaha
The Big Bang Theory; düğünden önce ne kadar uzatabilirsek kâr mantığıyla mı yazılmış bu bölüm yoksa bana mı öyle göründü bilemedim şimdi. Fakat gençlerin damatlık ve smokin seçmeye gittikleri sahneler çok iyiydi. Sheldon yine ön planda tabii. Kullanılmış smokinlerden gelecek mikropları engellemek için kaçınız içlik giyer, sorarım. Amy'nin Sheldon'ı tavlamak için kullandığı taktiği okuyabileceğiniz hiçbir kişisel gelişim-ilişki kitabında da bulamazsınız, uyadırayım. Düğün sezon finaline kalırsa şaşırmam diyerek bu haftaya da noktayı kondururum.

4 yorum:

  1. Sheldon Howard'dan önce evlenip süpriz bir bölüm yapabilirler..;D

    YanıtlaSil
  2. Sheldon'ın biriyle sevgili olması fikrine bile alışamamışken mi? Amy bu kadar da güçlü olamaz herhalde :))

    YanıtlaSil
  3. Sheldon her ne kadar itiraf etmekten çekinse de Amy'nin tutumlarından hoşlanıyor Shamy hayali gerçekleşebilir hemi de yıldırım nikahıyla böylece Amy Penny ve Bernadette'e nazire yapabilir ne de olsa Howard astronot olduğu için düğün ertelendi gibi..

    YanıtlaSil
  4. Satranç oynarlarken hülyalı hülyalı iç çekişlerini unutmadım tabii :))

    YanıtlaSil

Yazın bakalım 😎