Sherlock Holmes | Kızıl Saçlılar Kulübü

Seride sırayı Kızıl Saçlılar Kulübü aldı. Kitabın içinde 6 farklı hikaye var. Bohemya'da Skandal, Mühendisin Başparmağı, Boscombe Vadisi'nin Esrarı, Yüzü Yaralı Adam, Beş Portakal Çekirdeği ve tabii ki kitaba ismini de veren Kızıl Saçlılar Kulübü. Kızıl Saçlılar Kulübü, Yüzü Yaralı Adam ve Beş Portakal Çiçeği hikayeleri bu kitaptan beğendiklerim arasında yerlerini aldılar. Sherlock dizisi izler gibi okuyorum hikayeleri, bugün fark ettim. Sherlock Holmes ne yapsa, kafamın içinde Benedict Cumberbatch okuduğum yeri canlandırıyor adeta. Bu kadar Sherlock bünyeye fazla, sanırım biraz ara vereceğim seriye. Şimdilik söyleyebilirim ki, serinin en dolu dolu kitaplarından birisiydi.

4 yorum:

  1. Serinin en güzel hikayelerinden biridir geri planda ki olağanüstü kurgu ve hiç iz bırakmayan Moriarty'nin ortaya çıkması gibi birçok süprizlere gibi hikaye ilginç olduğu kadar eğlenceli de Sherlockian olmamı sağlayan Sherlock Holmes kitaplarının kutsal kitabım olmasının yegane sebeplerindendir..

    YanıtlaSil
  2. Moriarty adının geçtiği, Moriarty'nin bariz biçimde yer aldığı tek hikaye Böcek Avcısı şu anda. Şöyle aralarındaki çekişmeyi bir görsem artık :)

    YanıtlaSil
  3. Moriarty'nin tezgahlaadığı diyelim Böcek Avcısını henüz ben de okumadım ama söylediğin spoiler iyi oldu daha çabuk bitireceğim bu yüzden kitabı;DD

    YanıtlaSil
  4. Hay Allah spoiler vermek değildi amacım ama faydası olsa da olmasa da yapacak bir şey kalmadı artık, idare et :))

    YanıtlaSil

Yazın bakalım 😎