Django Unchained ~ Zincirsiz | 2012

Uzun süredir şöyle civcivli bi Tarantino filmi izlemiyordum. Hazır oscar adayı da olmuşken ve Samuel Jackson da oynarken, tamam biraz da Leo için, Django'yu listeme alayım dedim. Ne iyi etmişim! Müzikleriyle, çekimiyle, oyunculuklarıyla çok güzel bir film olmuş Django. Beklentimin altında kalmayan çok keyifli bir film izledim şahsen. Aykırı Tarantino işlerinin takipçisiyseniz, ucundan kıyısından western seviyorsanız mutlaka bu filmi görmüşsünüzdür. Ama ben bir kez daha bilhassa görmeyenler için ısrarla tavsiye edeyim ki izlemek herkese kısmet olsun. Geleyim mi filmden ayrıntılara? Evet!
Şimdi şahsen çok vahşi batı ve/veya aksiyon seven-izleyen bi tip değilimdir ben. Ama dediğim gibi Tarantino işin içine girince, gözlerim Uma Thurman'ı arasa da, bi şansımı deneyeyim dedim. İyi ki de denemişim. İzlediğim oscar yapımları arasında en çok keyif aldığım film oldu. Diğerleri biraz ağır, biraz sıkıcı, biraz ciddili filmlerdi çünkü. Zincirsiz öyle değil ama. Mesela yine diğer filmlerle kıyaslamam gerekirse uzun olmasına rağmen film sıkmadan akıp gidiyor. Çünkü keyifli bir anlatımı ve hikayesi var. Keyifliden kastım salt komedi de değil. Duygusallık babında da müthiş sahneler vardı. Spoiler vermemek boynumuzun borcu tabii. Şimdi filmin özü şudur: Django, Alman bir diş hekimi tarafından satın alınan köledir. Diş Hekimi Waltz'ın kendisini satın almasıyla da hayatı değişir ve başka bir yere köre olarak satılan eşini bulmaya karar vermesiyle olaylar gelişir. Filmde ırkçılık, kölelik gibi Amerika'da özellikle bu sene aday gösterilen filmlerde ön plana çıkan durumlar var. Şahsi fikrim ince göndermeleri ve zeki esprileriyle Tarantino vermek istediği mesajı net bir şekilde vermiş.

Gelelim filmin ödüllerine. Tarantino filmi Zincirsiz (bu nasıl çeviridir), 5 dalda oscar adayı olmuş bu seneki törenlerde. Adaylıkları: En iyi yardımcı erkek oyuncu, en iyi film, en iyi özgün senaryo, en iyi görüntü yönetmeni ve en iyi ses kurgusu dallarında sıralanıyor. Şimdi en iyi film ödülünün Argo veya Lincoln'e gideceğini düşünürsek, en iyi yardımcı erkek oyuncu ödülünü Waltz almalı, alsın! Bir de ses kurgusu çok başarılı. İzlediğim günden beri kulağımda filmde çalan şarkılar dönüyor. Ama slow ama hareketli, ama rap ama country... Bu arada artık spoilerdan saymıyorlar diye söylüyorum, evet arkadaşlar Leo'nun hazin sonu isimli uzatmalı dizimizin bir bölümü de Django Unchained :/ Bu filmde de kara toprakların oluyor kendileri. Fakat Leo'nun rolü filmin ikinci yarısında başlayan ve çok da sempati duymayacağımız bir rol ve kendisi için S.L.Jackson ile karşılıklı oynamak bile yeter, yetiyordur, yetmelidir bence. Özetle sırf oscar adayı olduğu için değil, birçok güzelliği ve şahane ismi bir arada barındırma özelliği olduğu için bile izlenir Zincirsiz. Şimdiden herkese iyi seyirler. Fragman ve bilgilerle bu kız noktayı koyar.

hahahaha
IMDB Puanı:8.7/10
Yapım:2012 - ABD
Tür:Aksiyon , Dram , Suç , Western
Süre:165 dakika
Yönetmen:Quentin Tarantino
Oyuncular:Leonardo DiCaprio, Samuel L. Jackson, Jamie Foxx, Christoph Waltz, Jonah Hill
Senaryo:Quentin Tarantino
Yapımcı:Harvey Weinstein, Bob Weinstein, Stacey Sher, Pilar Savone, Reginald Hudlin, Michael Shamberg, James W. Skotchdopole
Konu: Amerikan İç Savaşı'ndan iki yıl önce başlayan hikaye geçmişinde eziyet çekmiş bir köle ile Alman avcı Dr. King Schultz'un yüzleşmesini merkezine alıyor. Brittle kardeşlerin cinayetiyle suçlanan Schultz'u özgürlüğüne kavuşturmak Django'ya bağlıdır. Zira Schultz özgürlüğüne karşılık, Django'dan zorlu bir görev ister. Görevi başarıyla tamamlayan ve özgürlüğüne kavuşan Django gene de Schultz'un yanından ayrılmaz; üstün avcılık yetenekleriyle şimdi ki hedefi Broomhilda'yı bulmak ve köle tüccarlarının elinden kurtarmaktır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yazın bakalım 😎