4. Yeşilçam Ödülleri

2010 yılı, birçok kaliteli Türk Filmi armağan etti bize. Komedi filmi de vardı bu sene, dram filmi de, aşk filmi de, polisiye de.. Hepsi birbirinden kaliteli, birbirinden keyifli filmler izledik. Bu filmlerin taçlandırılması için de Yeşilçam Ödülleri gibi güzel ödül törenlerimiz var. Eksik yok mu? Elbette var. Birazdan da yazacağız, ama filmlerin bi şekilde ödüllendirilmeye çalışması, bu çaba bile takdire şayandır. Başlayalım..

Yeşilçam Ödül Töreni'ni bu sene Halit Ergenç ve Cansu Dere sundular. 13 farklı kategoride aday gösterilen film, oyuncu, yönetmen ve senaristler yarıştılar. Kazananların listesini yazalım, sonra üstüne konuşalım..

En İyi Film: Çoğunluk
En İyi Yönetmen: Kosmos / Reha Erdem
En İyi Senaryo: Çoğunluk / Seren Yüce
En İyi Kadın Oyuncu: Eyvah Eyvah / Demet Akbağ
En İyi Erkek Oyuncu: Av Mevsimi / Cem Yılmaz
En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Av Mevsimi / Okan Yalabık
En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Av Mevsimi / Melisa Sözen
En İyi Görüntü Yönetmeni: Av Mevsimi / Uğur İçbak
En İyi Müzik: Kavşak / Selim Demirdelen
En İyi Kurgu: Kosmos / Reha Erdem
En İyi Sanat Yönetmeni: Yahşi Batı / Hakan Yarkın
En İyi İlk Film: Çoğunluk
En İyi Genç Yetenek: Çoğunluk / Esme Madra
Yeşilçam Onur Ödülleri: Türker İnanoğlu
Kültür Sanat Hizmet Ödülleri: Nebahat Çehre, İzzet Günay, Göksel Arsoy

En iyi film ödülü, Çoğunluk'un hakkı değildi bana kalırsa. Av Mevsimi'ndeki oyunculuklar bana göre çok daha başarılıydı. Öte yandan, komedi filmlerine bu tarz ödüllerin verildiğini hiç görmedim ama, Eyyvah Eyvah da Yahşi Batı da en iyi film ödülünü alacak kadar kaliteli yapımlardı. En iyi erkek oyuncu ödülüne Cem Yılmaz görüldü. Fakat Cem Yılmaz bu filmde başrolde değildi. Yardımcı erkek oyuncu ödülünü Cem Yılmaz almış olsaydı Okan Yalabık kadar sırıtacağını düşünmüyorum. Bi de en iyi müzik ödülünü çok isterdim, Serkan Çağrı & Fahir Atakoğlu ikilisi kazansın.. Olmadı..

En iyi kadın oyuncu ödülünü alan Demet Akbağ, Eyyvah Eyvah (ilk filmde) gerçekten başarılı bir profil çizmişti. Aldığı ödülü sonuna kadar hak ettiğini söylemek mümkün. Aday filmlerden yalnızca Kavşak ve Kosmos'u izlemedim ben sanırım. En çok ödül alan iki film Av Mevsimi ve Çoğunluk oldu. Çoğunluk, en iyi film ödülünü aldığı için şimdilik bir adım önde gibi görünse de, Av Mevsimi için sonu başından belliydi, biz böyle bin tane film izledik tarzında eleştiriler yapılsa da, ben iki film arasından Av Mevsimi'ni tercih ediyorum. Açıkçası Çoğunluk'un Altın Portakal ve birkaç tane de yabancı festivalden ödülle dönmesi, biraz kayrıldığını ve popülist yaklaşıldığını düşündürüyor bana. En iyi ilk film ödülüne bişey demiyorum. Ama en iyi film ödülünü her şekilde tartışırım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yazın bakalım 😎