Galatasaray Başkan Adayları

Adnan Polat başkanlığındaki yönetim, 3. sezonunu doldurmadan, dolduramadan, veda ediyor Galatasaray'a. Şirketleşme ve kurumsallaşma adına yapılan her şeye rağmen, sportif başarının bir türlü gelmemiş olması, bugünkü yönetimin mali kurulda ibra edilmemesine sebep oldu. Gerçi daha sonra o karar mahkeme tarafından bozulmuştu ama, Adnan Polat olağanüstü seçime gidilme kararını mali kurulun etkisinde kalarak zaten almıştı. Tarihi 14 Mayıs olarak belirlenen seçimde 3 başkan adayı divana başvurarak adaylıklarını tescilletiler. Bu isimler Ünal Aysal, Mehmet Helvacı ve Turgay Kıran. Seçime 3 hafta kala adayların bazı vaatleriyle birlikte listeleri de belli oldu. Tek tek ele alalım.



1- Ünal Aysal:

Yönetim Kurulu Listesi: Semih Haznedaroğlu, Ali Dürüst, Sedat Doğan, Celal Gürcan, Mete Başol, Refik Arkan, Adnan Öztürk, Ali Gürsoy, Aka Gündüz Özdemir, Adnan Nas.

Yönetim Kurulu Yedek Listesi: Abdurrahim Albayrak, Ahmet Ocaklı, Emir Sarıgül, Mehmet Cibara, Necati Demirkol.

Şüphesiz listenin 3 aday içinde başkanlığa en yakın olanı. Listesine baktığımızda önemli isimlerin yanı sıra, genç ve başarılı yöneticileri de görmek mümkün. Listesinin yanı sıra, başkanlığa gelmesi hâlinde Eric Gerets & Hasan Şaş ikilisini futbol takımının başında görmek mümkün. Ayrıca Lucescu ile de iletişim hâlinde olduğunu gelen duyumlar arasında. Ünal Aysal'ın ekonomik bağlantıları da bir hayli sağlam. Öte yandan vaat ettiği bazı şeyler var Ünal Aysal'ın. Bunların başında Galatasaray Televizyonu'nun şifresiz olması, Arda'nın satılmadan önce yeniden takıma kazandırılmaya çalışılması, alt yapıyı düzenlemek ve eski futbolcularımıza vefa borcunu ödemek gibi olumlu cümleleri mevcut. Ayrıca "futbolu yönetme işini profesyonellere bırakacağım, bu konuda tecrübem yok" diyebilecek kadar da güveniyor kendine ve ekibine. Kamuoyunda 3 ismin arasında önde giden isim şimdilik. Benim de tercihim Ünal Aysal'dan yana olacak.

2- Mehmet Helvacı:

Yönetim Kurulu Listesi: Münir Hamamcıoğlu, Dursun Buğra, Şerif Kaynar, Ahmet Suat Ertem, M. Nedim Ölçer, Doğan S. H. Yalçınkaya, Vedat Ekşinat, Atilla Kınay, Mecit Mert Çetinkaya, Ahmet Işık Aykut.

Yönetim Kurulu Yedek Listesi: Giray Güngör, H. Selim Sanver, İbrahim M. Okumuş, Serdar Ciner, M. Murat Yücaoğlu.

Bugünkü yönetimden başkan tarafından istifası istenen fakat istifa etmeyen, sonra seçim yapılacağının haberi gelince istifa ederek, başkanlık adaylığını açıklayan Mehmet Helvacı, adayların ikinicisi. Ünal Aysal'a göre vaatleri ve listesi sönük kalmış maalesef. Özellikle vaatleri biraz siyasilerin seçim dönemlerindeki atıp tutmalarını andırıyor. Bir kaç tanesini sıralamak gerekirse; 6 yılda 4 Türkiye şampiyonluğu, aynı süreç içerisinde yeniden Avrupa Kupası kazanma, futbolun başına gelecek kişinin başarısının ispatlı olması ve bu vaatlerin önceden planlanmış olması yer alıyor. Ayrıca Galatasaray'ın şirket yada emlak ofisi olmadığını da üstüne basa basa söylüyor Helvacı. Sık sık da Ünal Aysal'a gönderme yapıyor. Fakat kulislerde kendisinin bir hain olduğu, seçimden de eli boş döneceği konuşulmaya devam ediyor. Hakkındaki tüm olumsuzluklara rağmen neden aday olduğunu anlamak güç. Güvendiği bir şey olmasa böyle kendinden emin olmaz gibi geliyor bana. Bu yüzden kendisine temkinli yaklaşıyorum.

3- Turgay Kıran:

Yönetim Kurulu Listesi: Ahmet Özdoğan, Emel Çabukoğlu, Ozan Korkut, Tuncer Hunca, Orhan Sürek, Metin Öztürk, Pelin Atılgan Çobanoğlu, Cenap Yener, Ömer Tümay, Serol Acarkan.

Yönetim Kurulu Yedek Listesi: Gözde Büyükeroğlu, Zeynep Banu Dalaman, Mehmet Emir Oflaz, Murat Bekdik, Cemal Murat Akar.

Galatasaray seçim süreçlerinin olmazsa olmazıdır Turgay Kıran. Benim bugüne kadar gördüğüm seçimlerin çoğuna aday oldu. Hırsla, pes etmeden, büyük bir arzuyla aday olur Galatasaray başkanlık seçimlerine, fakat eli boş döner. 3 başkan adayı arasında vaatlerinden haberdar olmadığım tek isim ayrıca. Bir tek Arda'nın mutlaka takımda kalması gerektiğini söylemiş, onun dışında vaat ettiği elle tutulur bir açıklama mevcut değil. Elbette seçim sürecinde adaylar yayınlara katılıp kendilerini anlatacaklardır ama bugün itibariyle durum bu.

Renkler de belli olduğunda yine rengimizi belli ederiz ama benim gönlüm biraz evvel de yazdığım gibi Ünal Aysal'dan yana. Takip ettiğim kadarıyla geniş bir kesim de benle hemfikir. Adnan Polat'tan sonra yine rekor bir oy sayısıyla gelebilir Aysal. Başkanlık ateşten bir gömlek, Galatasaray için hayırlısı neyse o olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yazın bakalım 😎