Berlin Kaplanı | 2012

Filmle ilgili o kadar eleştiri okudum ki, salona girip koltuğuma oturana kadar "gerçekten kötü bir film mi yaptı acaba" diye endişelenmiştim. Salona girdik, koltuğa oturduk, diğer filmlerin fragmanlarını izlemeye başladık ve son olarak da Berlin Kaplanı'nın kast jeneriği döndü. İşte o andan itibaren filmin hiç de kötü olmadığına inandım. Peki neden?



Eğer Ata Demirer'i takip ediyorsanız, onun yaptığı filmlerde 3 unsurun çok önemli olduğunu görürsünüz. İlki, Ata Demirer'in müthiş bir taklit ve aksan yapma yeteneği vardır ve bunu çok başarılı kullanır. İkincisi, Ata Demirer filmlerinde küfür yoktur. Üçüncüsü, Ata Demirer filmleri skeç skeç değildir, bir konusu vardır, o konu içinden komedi de, çıkar romantizm de, hüzün de. Bu üçünü bildikten sonra zaten beklentinizi ona göre yaparsınız ve filme de ona göre girersiniz. Ben öyle yaptım ve filmi de beğendiğimi söyleyebilirim gönül rahatlığıyla. Filmle ilgili eleştiriler filmin önüne geçti farkındayım ama son bişey söyleyeceğim. Filmde Almanya'da yaşayan birinin Türkiye'ye ailesini ziyarete gelişini izliyoruz en en kısa özet haliyle. Eğer Almanya'da böyle bir tanıdığınız yoksa, filmden pek keyif alamazsınız onu da belirteyim.


Filmde özellikle Almanlarla ilgili ince espriler var. Spoiler vermeyeceğim bu kez. Oyunculuklar başarılı. Bilhassa bir salon yanda da filmi olan, şuan televizyonda Yalan Dünya'da oynayan Nihal Yalçın'ın enerjisine hayran kalmamak elde değil. Vaktinde Avrupa Yakası'nda Meryem olarak tanıdığım(ız) bu kadının çok daha güzel yerlere gelmesi, komedi alanında yeni bir Demet Akbağ olması işten bile değil. Spoiler vermeyeceğim dedim ama filmde bir taksi sahnesi var (İstanbul'da) o taksi sahnesinde Eyvah Eyvah'da oynayan ve Ata Demirer ile Demet Akbağ'ı götürürken kaza yapan taksici var. Eyvah Eyvah'ı izleyenler için güzel bir ayrıntı olduğunu söylemek mümkün. Filmin en güzel yanıysa şüphesiz Necati Bilgiç'i yeniden ekranda izleyebilmek. Severim ben Ata Demirer'i, dolayısıyla filmi de sevdim. Beğenmeyen gitsin Recep İvedik küfürlerine gülsün de demeyeceğim. Herkes beğendiğini izlesin ama şununla bununla kıyaslamasın izlediğini bence. İzlemeyenlere şimdiden iyi seyirler.




Yapım: 2012 - Türkiye
Tür: Komedi
Yönetmen: Hakan Algül
Oyuncular: Ata Demirer, Gizem Güven, Nihal Yalçın, Tarık Ünlüoğlu, Özlem Türkad, Necati Bilgiç, çınar nejat, Cemil Özbayer,
Senaryo: Ata Demirer
Yapımcı: Ata Demirer, Yılmaz Erdoğan, Necati Akpınar
Konu: Ata Demirer, yeni filmi Berlin Kaplanı'nda kariyeri boyunca hiçbir maçını kazanamayan bir boksörü canlandıracak. Efsane boksör Mike Tyson’dan ilham alıp koluna geçici dövme yaptıran Demirer’in yeni filmi yine komedi olacak.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yazın bakalım 😎