Ofis tuhaflıkları vol.1

Bi nevi çağrı merkezi çalışanı olarak çalışıyorum şimdilik. Telefonda da olsa insanlarla iletişim kurduğunuz zaman çok enteresan şeylerle karşılaşabiliyorsunuz. Bunları neden yazmıyorum diye düşündüm bugün ve yazarsam eğlenceli olabileceği fikrine kapıldım. Ne kadar sürer, sürer mi, neler çıkar bilmiyorum. Bekleyip göreceğiz. Şimdilik güzel başlayalım istiyorum. Hadi bakalım..

Daha önce aylık yazılardan birinde de yazmıştım. Telefon numarası almak için arayanlarla yaptığım görüşmeler tüm görüşmelerin arasında en tuhafı oluyor çoğu zaman. Çünkü telefon numarası almak için arayan bazı kişiler hazırlıksız yakalanıyor. Sanki onlar istememiş de ben zorla veriyomuşum gibi.. Not alın lütfen diyorum telefon numarasını yazsın diye, eeeuuuııı bi saniye kağıt alayım diyor ve öylece bekliyorum. E numara almak için aramıştın ama onu napıcaz?


Başka bi insan çeşidi de hiç mi yokçular. Otobüslerin yoğun olduğu zamanlar ortaya çıkar bunlar. Son güne bırakırlar bilet alma işini. O son gün de arayıp beni deli ederler. Ben araçta maalesef yer yok dediğim zaman, biraz buruk, biraz hayal kırıklığı tonundaki sesleriyle hiç mi yok diye sorarlar. Eğer normal biriyse tamam deyip kapatır. Ama yok arıza biriyse rezervasyon var mı, bi sonraki araba kaçta, bi önceki kaçta, takriben birkaç güne baktırır öncesinde ve sonrasında ve bomba cümle gelir "tamam öyleyse iyi günler" tabii ki trip atar bi tonda ve araçları kontrol etmelerin hemen sonrasında..


Yine tuhaf aramalardan birini daha dün ofis arkadaşım yaşadı mesela. Adamın biri aradı rutin karşılama konuşmaları yapıldıktan sonra arkadaşıma Antalya'ya araç saatlerimizi sormuş adam. Arkadaşım da saatleri sıraladıktan sonra o gün için yer durumlarına baktırmış. Ertesi günü sormuş, bir sonraki günü sormuş. Arkadaşım sıraladıktan sonra da, tamam zaten almayacaktım deyip pat kapatmış telefonu. Böylesi ancak kamera şakalarında olur diye aklımıza geldikçe gülüyoruz dünden beri.


Şimdilik bu kadar. Yine eserse, enteresan bişey olursa gelir yazarım. Allah neşemizi bozmasın :)

2 yorum:

  1. Ben de geçen hafta pazartesi ya da salı, çok net değil tarih, arkadaşın kafesine bakıyorum. Müşteri geldi, sabahın saat 10'u falan, tüm masalar boş, içeri girdi, 'Boş yer var mı?' dedi, maalesef dedim, çıktı gitti. Böyle andavallar da var bu hayatta :)

    YanıtlaSil

Yazın bakalım 😎