Günlerden Galatasaray #Şampiyon!

Adetimdir, Galatasaray'ın şampiyonluğunun şöyle bir üstünden geçerim lig bittikten sonra. Kim ne atmış, hangi fotoğrafları seçmişim, maçları nasıl almışız vermişiz. Bir nevi sezon kritiği. Bu sene de geriden gelerek yaldır yaldır şampiyon olduk. İşte ilk maçtan 38. maça kadar Galatasaray'ın 2023-2024 yılı performansı karşınızda. Buyursunlar!
Sezonun ilk maçı. Şampiyon tatsız başladı. Hele bir de sezona şöyle makine gibi başlayın da göreyim ahir ömrümde.
Maç 2: Galatasaray 2-0 Trabzonspor (Maurox2) 
Ligin ilk galibiyeti, ilk iç saha galibiyeti, Hakim'in transfer duyurusu biraz maçın önüne geçer gibi olmuştu, en azından benim için ama galibiyet nefisti! Transfer duyurusu deyince de sen be Galatasaray!
Maç 3: Gaziantepspor 0-3 Galatasaray (Kerem A., Maurox2) 
İlk deplasman galibiyeti de Gaziantep'te gelmiş bu sezon. Mauro'nun satın alınmasına karşı çıkanlar falan vardı sezon başında masraflı diye. Bugün geldiğimiz nokta ortada.
Maç 4: Galatasaray 4-2 Samsunspor (Mauro, Abdülkerim, Kerem A.x2) 
Milli ara sonrası Galatasaray'ın tökezlemesi genelde olandır ama bu maçta yaldır yaldır akmışız. Kerocuğum 2 gol birden atmış. Ayağına sağlık.
Maç 5: Başakşehir 1-2 Galatasaray (Mauro, Hakim) 
Şampiyonlar Ligi'nin kalbimi attırdığı günlermiş. Ah Bayern, yatacak yerin yok senin. Kapat konuşma ya.
Maç 6: İstanbulspor 0-1 Galatasaray (Mauro)
Sahanın yeşile boyanmış olması bu maçın öne çıkan detayıymış, ben de en çok bundan bahsetmişim. Tatava yapmadan yenip geçtiğimiz bir maç olmuş 😁
Maç 7: Galatasaray 2-1 Ankaragücü (Wilfred, Sacha) 
Aslında lige de fena başlamamışız ha. Bu rakibimiz olan takım naptı tüm tuşlara basıp bölüm mü geçmeye çalıştı anlamıyorum. Üst üste 23498209 tane maç kazanmışız. Şampiyonluk yine son maça kaldı. Çıldırırsın.
Maç:8 Antalyaspor 0-2 Galatasaray (Davinson, Mauro) 
Sezonun iteleyerek kazanılan ilk maçı olmuş. 8. haftanın sonunda, erken başlamışız aslında. Neyse sonu iyi bitti 😅
Maç 9: Galatasaray 2-1 Beşiktaş (Mauro x2) 
Sezonun ilk derbisinde Beşiktaş'ı Mauro ile geçmişiz. 29 Ekim kutlamaları kapsamında tribünler de koreografi işini arşa çıkarmıştı o akşam.
Maç 10: Rizespor 0-1 Galatasaray (Sergio)
Seni sevmiyorum Rize. Babanı da sevmem. Aslanım Sergio!
Maç 11: Galatasaray 2-1 Kasımpaşa (Wilfred x2)
Mauro'nun kaptan olarak çıktığı ilk maç olarak tarihe işlediğimiz maçtı Paşa maçı. Burun kıvırdığınız Wilfred'in de aldığı maçlar varmış görüyor musunuz?!
Maç 12: Hatayspor 2-1 Galatasaray (Wilfred)
İşte Hatay'ın düşmemesine sebep olan maç! Sezonun ilk mağlubiyeti. Keşke tek olsaydı. Kıfsmet.
Maç 13: Galatasaray 4-0 Alanyaspor (Mauro, Dries x2, Wilfred)
İlk on üç maçta en çok bu maçta eğlenmişim. Takımla ilgili tiki taka yorumları yapmışım. Linke tıklayın, göreceksiniz.
Maç 14: Pendikspor 0-2 Galatasaray (Cedric, Hakim)
Neyse ki bu maçta kötü oynamaya devam ederek nazarı belayı savmışız. İşte derin Galatasaray!
Maç 15: Galatasaray 3-1 Adanademir Spor (Sacha, Kerem, Mauro)
Karşısında gerçek rakip gördüğü zaman bu takımın sağlam top tepmesine hastayım. Demir maçı biraz böyle bir maç olmuş.
Maç 16: Galatasaray 1-0 Karagümrük (Kerem)
Ben bu maçta epey sıkılmışım. Yazdıklarımdan belli. Açın okuyun, göreceksiniz 😅
Maç 17: Fenerbahçe 0 - 0 Galatasaray
Gümrük maçında erken sıkılmışım. Bu maça dair hatırladığım tek şey uyku halinde izlediğimdi.
Maç 18: Galatasaray 3 - 0 Konyaspor (Abdülkerim x2, Wilfred)
Devrenin son maçı. Sevgili Konya, iyi ki küme düşmedin de kimsenin hakkına girmedik. Ups bunu son maçta yazacaktım. 

Maç 19: Sivasspor 1-1 Galatasaray (Kerem Demirbay)Bu maça dair en aklımda kalan şey Kerem'e büyük kurulduğumdu. Golünü attıktan sonra tatlı tatlı kaşınıp penaltı aldırıp maçın berabere bitmesine sebep olmuştu LOL
Maç 20: Galatasaray 2-1 Kayserispor (Victor, Dries)
Dries gol atmış ama ben hakem konuşmuşum. Demek ki hataların suyu çıkmış. Yoksa Dries'in önüne geçebilecek bir şey yok, biliyorsunuz.
Maç 21: Trabzonspor 1 - 5 Galatasaray (Wilfred x2, Kerem x2, Kaan)
Trabzonu, Trabzon gibi oynamaya başlamadan, hem de Trabzon'da 5 golle geçmek mi?! Vallahi bravo!
Maç 22: Galatasaray 3-1 İstanbulspor (Kerem A.x2, Mauro)
Galatasaray'ın istediğinde maçı çevirecek seviyede iyi oynadığını, ama yalnızca istediğinde, keşfettiğim maçtı İstanbulspor maçı.
Maç 23: Galatasaray 2-1 Gaziantepspor (Wilfred, Barış Alper)
Şampiyonluk gollerinden ilkinin atıldığı maçtır Antep maçı. Barış'ın attığı gol maçın sonlarına doğru gelmişti ve tertemiz bir vuruşla gelmişti. Çok da güzel olmuştu.
Maç 24: Samsunspor 0-2 Galatasaray (Victor, Barış Alper)
Şu maçın sakinliği tüm sezona yayılsa namağlup şampiyon çıkardı bu takım. Tıkır tıkır oynanan oyun, iki gol, tertemiz galibiyet.
Maç 25: Galatasaray 2-0 Başakşehir (Barış Alper, Dries)
Avrupa maçlarının sonuna geldiğimizi bilmeden galibiyet kutladığım günlere ulaştık. Şu takım iki maç daha kazansa yolu finaldi. Ah kısmetsizlik, ah geç gelen değişiklikler, ah giden maçlar!
Maç 26: Ankaragücü 0-3 Galatasaray (Kerem D., Davinson, Mauro)
Belözoğlan'ın kimyasını bozup küme düşmesine neden olduğumuz maç olarak anarım. Çok da iyi etmişiz.
Maç 27: Galatasaray 2-1 Antalyaspor (Kerem A.x2)
Bebeksaray tabiri ortaya çıkmaya başlıyor. Futbolcuların evlatları, kardeşleri, yeğenleri ufaktan maç sonu kutlamalarına katılıyor ve Galatasaray dünyanın en güzel ailesi olduğunu bir kez daha gösteriyor artık.
Maç 28: Beşiktaş 0-1 Galatasaray (JK kendi kalesine)
Bu maçtan sonra Fenerbahçeli bir arkadaşımla konuşuyoruz whatsapp'tan. Çok öfkeli maçı kazandığımız için. Hakem hatası falan bir şeyler zırvalıyor. Dedim ki "bebeğim, benim takımımın bir suçu yok, golü bile biz atmadık." bu da böyle bir anımdır 😋
Maç 29: Galatasaray 6-2 Rizespor (Kerem D.x3, Lucas, Derrick, Mauro)
Hiçbir özel günü atlamayan romantik serserimiz Mauro Emmanuel Icardi, kadınlar günü münasebetiyle saçlarını pembeye boyamıştı. Bununla da kalmayıp gol krallığı yarışındayken sırf Kerem Demirbay hattrick yapsın diye penaltıyı ona bırakmıştı. Sezonun bence en keyifli maçıdır.💖
Maç 30: Kasımpaşa 3 - 4 Galatasaray (Dries, Mauro x2, Carlos)
İşte "Galatasaray bu sezonun şampiyonu" dediğim maç bu maçtı. Üst üste kazanmaya devam ediyorduk ama son dakikalara yakın, maç 3-3 ilerlerken gelen Carlos'un golünde "attı şampiyonluk geldi" diye böğürerek sevinmiştim. Yanıltmayana bin şükür!
Maç 31: Galatasaray 1-0 Hatayspor (Mauro)
Milli takım arasından sonra gelen bir maç daha, tek farktan da gördüğünüz üzere. Ritim kaçıyor şu milli maçları yazın yapın!
Maç 32: Alanyaspor 0-4 Galatasaray (Barış x2, Hakim, Mauro)
Sezonun 100 puanın üzerinde biteceğini bana hissettiren ilk maç olmuş 100+ ifadesini ilk bu maçın yazısında kullanmışım.
Maç 33: Galatasaray 4-1 Pendikspor (Mauro, Dries, Abdülkerim, Kerem A.)
Yenemezsin ki bu güzelliği, nasıl yeneceksin? 😍
Maç 34: Adanademirspor 0-3 Galatasaray (Hakim, Kerem D., Mauro)
Bazen gol atamazsın, önemli olan o anlarda gol de yememek. Bu maç defansif açıdan çok kıymetliydi. Takım sabredip sonuca yürüdü.
Maç 35: Galatasaray 6-1 Sivasspor (Hakim x2, Mauro x2, Dries x2)
Keyiften altı köşe olduğum diğer maç. Sanıyorum burada atılan gol sayısından ziyade rakibe karşı duyduğum sevgisizlik var. Nefret demek istemiyorum çünkü fazla güçlü bir kelime gibi geliyor. Sevgisizlik. Duvar. Biraz zorlarsam öfke. Ama nefret değil.
Maç 36: Karagümrükspor 2-3 Galatasaray (Barış Alper, Dries, Berkan)
Kendi adıma şımarıklığımın zirve yaptığı maçtı. Geriye düştük, beraberlikte kaldık, ama maçın döneceğini adım gibi biliyordum. Sürekli kazanırız dedim ve kazandık da. Ama kibir bünyeyi çoktan ele geçirmişti. Bir sonraki maçta neden bahsettiğimi anlayacaksınız.
Maç 37: Galatasaray 0-1 Fenerbahçe
Nefis koreografi, şampiyonluk kutlamasına hazırız, beraberlik bile yetiyor, yapılması gereken tek şey var gol yememek. Maç başladı bir iki tırmaladı benimkiler sonrası yok. Gerçekten bu sezon iki Fenerbahçe maçında da çok kötüydü Galatasaray. Bunu söylemek lazım. Özellikle bu maçta kibrin hepimizi ele geçirdiğini yaslar geçeriz modunda olduğumuzu itiraf etmek lazım. Biraz da özeleştiri!
Maç 38: Konyaspor 1-3 Galatasaray (Mauro x2, Berkan)
İş geldi son maça dayandı mı?! Neyse ki son maç Konya'daydı da kalbimin tüm güzel enerjisini takıma aktardım. Yakından daha etkiliyim, ama çok yakından ;) Hala izlemediyseniz Mauro'nun ilk golü çok güzeldi, tavsiye ederim. 

Tüüüüm bu maçlar neticesinde 2023-2024 sezonunun şampiyonu Galatasaray oldu. Bir gol kralı çıkardı, bir asist kralı çıkardı, kırılması güç bir puan rekoru bıraktı, 17 maç gol yemeyen bir kaleci rekoru bıraktı ve 102 puanla şampiyon oldu. Ben razıyım, Allah da razı olsun. Hala okuyorsanız gözlerinize sağlık. Yarın şampiyonluk fotoromanında görüşmek üzere!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yazın bakalım 😎